Αποκλειστικά σε τουρκικούς ρυθμούς θα ζει ο Παναθηναϊκός για ένα 10ήμερο, στη διάρκεια του οποίου θα κριθούν και πάρα πολλά για την επίτευξη του βασικού στόχου του στην εφετινή Ευρωλίγκα, τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ στην Πόλη.

Η ήττα από την Ούνιξ στο ΟΑΚΑ κάνει ακόμη πιο καθοριστικούς τους δύο σερί αγώνες με τη Φενέμπαχτσε, αυτήν την Πέμπτη στην Τουρκία και την ερχόμενη στην Αθήνα. Με δεδομένο το ρεπό που έχουν το Σαββατοκύριακο οι Πράσινοι στην Α1, στα αποδυτήρια, την κεντρική σάλα, την αίθουσα του βίντεο, τα βάρη, τους διαδρόμους και οπουδήποτε γίνονται συζητήσεις για το αγωνιστικό μέρος του Παναθηναϊκού, ακούγεται μόνο ένα όνομα, αυτό της Φενέρ. Η προετοιμασία γίνεται από τον Ομπράντοβιτς υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις όσων αφορά την κατάσταση των παικτών, αφού και ο Βουγιούκας τίθεται σήμερα στη διάθεση του Σέρβου. Ο διεθνής σέντερ ξεπέρασε τους πόνους στην πτέρνα και το πιο ευχάριστο είναι οτι η μαγνητική ήταν καθαρή και δεν έδειξε ίχνη πελματιαίας απονευρωσίτιδας.

Οι Πράσινοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα από τη Φενέρ, κάτι που διαπιστώνεται κι από τα στατιστικά. Με εξαίρεση τις βολές, όπου η τουρκική ομάδα είναι καλύτερη σε ποσοστά (78% έναντι 72%) αλλά και αριθμό (217/279 έναντι 165/228), ο ΠΑΟ υπερτερεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Ειδικά στη δημιουργία (192 έναντι 132), η διαφορά είναι μεγάλη και εκεί αναμένεται να επικεντρώσει το παιχνίδι του, στοχεύοντας στον περιορισμό του Πρέλτζιτς που είναι πρώτος στις ασίστ με 3,3 μ.ό. (ακολουθεί ο Ούκιτς με 2,1).