Ο Εϊσι Λο δεν έχει μπορέσει ακόμα να βρει ρυθμό, παρά το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόταν κανονικά στην Παρτίζαν και είχε αγωνιστικό τέμπο. Αντίθετα, ο Τζόι Ντόρσεϊ δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Κάχα Λαμποράλ και έβλεπε… πάγκο, παίζοντας ουσιαστικά μόνο στις προπονήσεις!

Κι όμως, ο αμερικανός σέντερ έχει προσαρμοστεί πολύ καλύτερα και δίνει λύσεις, ιδιαίτερα στα ριμπάουντ, στην άμυνα και λιγότερο στο σκοράρισμα. Βέβαια, έχει το πλεονέκτημα πως με την απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου (ο οποίος έχει αρχίσει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και ο στόχος είναι να προλάβει τουλάχιστον το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου του τοπ 16 στην Πόλη με την Εφές) έχει τον χρόνο του και μπορεί να τον μοιραστεί άνετα με τον Αντρέα Γλυνιαδάκη.

Αντίθετα ο Εϊσι Λο, εκτός του ότι παίζει σε μια πολύ περισσότερο νευραλγική θέση όπου πρέπει και να δημιουργεί, έχει μπροστά του όχι μόνο τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τον ιδιαίτερα φορματισμένο Κώστα Σλούκα. Θεωρητικά λοιπόν ήταν μια μεταγραφή που δεν χρειαζόταν καν να γίνει στην παρούσα φάση, όμως το τεχνικό επιτελείο της ομάδας αισιοδοξεί πως ο παίκτης θα δώσει άλλη ώθηση όταν μπορέσει να προσαμοστεί στον νέο του ρόλο.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αναγκάστηκε να τον αποσύρει σχετικά γρήγορα στον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ στην Πόλη, αφού ήταν φανερά εκτός κλίματος, ενώ ακόμα και στο παιχνίδι-προσαρμογής με το Ρέθυμνο ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του.

Το πιο άσχημο σε αυτή την περίπτωση είναι πως στον κρίσιμο αγώνα στην Τουρκία ο Βασίλης Σπανούλης αναγκάστηκε να μείνει στο παρκέ για ολόκληρο σαραντάλεπτο (το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση), ενώ ο στόχος ήταν ακριβώς ο αντίθετος, δηλαδή να δίνει σημαντικές ανάσες στον αρχηγό του Ολυμπιακού.

Εκεί ρίχνει το βάρος ο «Ντούντα», αφού η ομάδα σε παιχνίδια τόσο δύσκολα όπως θα είναι και τα δύο με την Εφές (εντός και εκτός που ακολουθούν) χρειάζονται κι άλλα χέρια.