Οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν συνολικά τα 1,8 εκατ. ευρώ είχαν δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τον 67χρονο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παρασκευής και διανομής σκυροδέματος Νίκος Καματάκης ΑΤΕΕ, με έδρα στη Χαλκιδική. Ο επιχειρηματίας προσήλθε χθες το πρωί αυτοβούλως στην Ασφάλεια Πολυγύρου και συνελήφθη. Το χρέος της επιχείρησης προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 604.695,03 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας περιλαμβανόταν στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Η εταιρεία του στο παρελθόν είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις ευεργετικές ρυθμίσεις του άρθρου 44, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Η δεύτερη σύλληψη έγινε στη Θεσσαλονίκη και αφορά τον 58χρονο ιδιοκτήτη βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων με την επωνυμία Καραγιάννης και ΣΙΑ ΟΕ. Η οφειλή της επιχείρησης προς το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 1.231.440 ευρώ. Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, εις βάρος του 58χρονου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή και οκτώ αποφάσεις για φοροδιαφυγή, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ. Χρέη 7.400.000 ευρώ είχε ο 31χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ Αλέξανδρος Καλαντζής, ο οποίος συνελήφθη στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας. Στα Μέγαρα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας ο 35χρονος επιχειρηματίας ενοικίασης εξοπλισμού και κατασκευών Νικήτας Λούπης για οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε 3.179.429 ευρώ.

Στην Πάτρα συνελήφθη ο 55χρονος εκδότης τοπικής ημερήσιας εφημερίδας Γιώργος Σπαθαράκης για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 644.000 ευρώ.