Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Gallup για λογαριασμό της USA Today, ο Μιτ Ρομνεϊ φαίνεται να κερδίζει το 48% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές, έναντι 47% που συγκεντρώνει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αντίθετα ο απερχόμενος πρόεδρος θα κέρδιζε με διαφορά τον έτερο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το χρίσμα Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος λαμβάνει το 40% των ψήφων, έναντι του 54% του Ομπάμα.

Ήττα προδιαγράφεται και για τους άλλους δύο υποψηφίους, τον Ρον Πολ, μέλος του Κογκρέσου, που θα λάμβανε το 43% έναντι 50% του Ομπάμα, και τον πρώην γερουσιαστή Ρικ Σαντόρουμ που συγκεντρώνει 44% έναντι 51% του προέδρου των ΗΠΑ.

Με «όπλο» τη δημοσκόπηση, που του επιτρέπει να εμφανιστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος ικανός να κερδίσει τον Ομπάμα, ο Ρόμνεϊ έρχεται την Τρίτη αντιμέτωπος με τους τρεις συνυποψηφίους του στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε μεταξύ της Τρίτης και του Σαββάτου σε δείγμα 737 ψηφοφόρων, ενδέχεται να ωφελήσουν την εκστρατεία του Ρόμνεϊ για το χρίσμα, καθώς ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης μπορεί να παρουσιαστεί ως ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που είναι ικανός να κερδίσει τον Ομπάμα.

Την Τρίτη ο Ρόμνεϊ θα αντιμετωπίσει τους άλλους τρεις Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους στη Φλόριντα, όπου πραγματοποιείται η τέταρτη εκλογική αναμέτρηση για το χρίσμα.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Κουίνιπιακ νικητής στη Φλόριντα φαίνεται να είναι ο Ρόμνεϊ με 43%, ενώ ακολουθούν ο Γκίνγκριτς με 29%, και τέλος ο Πολ και ο Σαντόρουμ με 11% ο καθένας.

Μέχρι στιγμής ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει τις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, ο Ρόμνεϊ στο Νιου Χάμσαϊρ και ο Σαντόρουμ στην Αϊόβα.