Δέκα ολόκληρες αγωνιστικές είχε να γνωρίσει την ήττα η ομάδα της Ξάνθης στο Πρωτάθλημα και το Σάββατο στην Κρήτη ηττήθηκε από τον ΟΦΗ με 1-0, παρά το ότι παρουσίασε καλύτερη εικόνα συγκριτικά με τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, φτάνοντας την Ξάνθη στον πίνακα της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, κάνει πλέον όνειρα για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι άρχισε με μια ατυχία για τους γηπεδούχους, αφού στο 6′ έχασαν τον Μάντζιο που τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Καπάνταης.

Ο παίκτης που έμελλε να γίνει ο «χρυσός» σκόρερ της αναμέτρησης, αφού στο 37′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Εντιμάρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε πολύ δουλειά κάτω από τα δοκάρια του.

«Η πορεία της ομάδας είναι άθλος. Ηταν μια δίκαιη και εύκολη νίκη για μας, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 10-15 λεπτά που η Ξάνθη έκανε κάποια σουτ προς την εστία μας», δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: «Ημασταν καλύτεροι στο γήπεδο, αλλά μας έλειψε η ουσία».

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Παπουλής, Καπάνταης, Κάλαϊτζιτς, Πόι, Βάλλας, Μαρσελίνιο, Ντάνι.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας), βαθμοί 8 με άριστα το 10.

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Βερόν, Ταυλαρίδης, Μάντζιος (6′ Καπάνταης), Βάντο, Κάλαϊτζιτς (77′ Μποντόρ), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς, Λόπεζ (89′ Σόουζα).

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Πόι (61′ Σουάνης), Ντάνι (72′ Νταρμπιόν), Βλαχοδήμος (77′ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο.