Η χθεσινή συνάντηση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τελικά και όχι στα Σπάτα συγκέντρωσε αρκετούς επώνυμους φίλους της ομάδας, αλλά και μέλη πρώην και νυν διοίκησης. Οι Νικολαΐδης, Μπάγιεβιτς, Παππάς, Λάκης Νικολάου, Μίμης Παπαϊωάννου, Κανελλόπουλος, Καπετανάκης, Χατζηχρήστος και φυσικά ο εμπνευστής της ιδέας «Θεμέλιο 21» Μιχάλης Τροχανάς. Το θετικό είναι ότι βγήκε κλίμα ενότητας για τη σωτηρία της ΑΕΚ.

Για την αυριανή συνάντηση έχουν συμφωνήσει οι Παππάς, Νικολαΐδης, Κανελλόπουλος, Κούλης και θα γίνουν επαφές με τους Νοτιά, Νίκο Θανόπουλο, Νάσο Θανόπουλο, Χατζηιωάννου και Γκούμα. Ο Νικολαΐδης πρότεινε να συμμετέχει και ο ορκωτός λογιστής της ΑΕΚ και αυτός να πει τι χρωστάει ο καθένας και τα χρήματα αυτά να πληρωθούν. Ο Πέτρος Παππάς συμφώνησε και τόνισε ότι θα βάλει τα χρήματα που του αναλογούν, αρκεί να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι μέτοχοι.

Επίσης συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της «Θεμέλιο 21» με σκοπό την ίδρυση Εγγυήτριας Δύναμης της ΑΕΚ με τη συμμετοχή 50.000 ενωσίτικων οικογενειών. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Βούρος με αντιπροέδρους τους Μίμη Παπαϊωάννου, Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Χάρη Οικονομόπουλο. Εκτελεστικός διευθυντής εξελέγη ο Χρήστος Πετράκης και επίτιμος πρόεδρος ο Μιχάλης Τροχανάς.

Πάντως, η λύση στο άμεσο οικονομικό πρόβλημα ίσως είναι αυτή που πρότεινε ο Χάρης Οικονομόπουλος, σύμφωνα με την οποία πρώην μέτοχοι αλλά και οποιοσδήποτε οπαδός της ομάδας το θελήσει να διευκολύνουν οικονομικά την ΑΕΚ με τη μορφή δανείου, το οποίο θα αποπληρωθεί από τα χρήματα που ευελπιστεί να πάρει η Ενωση από την υπόθεση Ψωμιάδη. Επιπλέον, συζητήθηκε στις «εγγυήσεις» να περιληφθούν και τα προσδοκώμενα έσοδα. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ περιμένει 1,5 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάποια χρήματα από χορηγούς και άλλα γενικά έσοδα. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί άμεσα το ποσό που απαιτείται ώστε η ΠΑΕ να βγει από τη δύσκολη θέση. Οσον αφορά τη φήμη ότι ο Παππάς πρότεινε στον Ντέμη να πάνε μαζί στον Μελισσανίδη δεν ευσταθεί, όπως είπε στην «ΟΜΑΔΑ» ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος παρέθεσε γεύμα σε εκπροσώπους του Τύπου και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, που φυσικά αφορούσαν εκείνον και όσα έχουν γίνει στην ΑΕΚ.

n Ο Φρεντερίκ Νιμανί αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο γάλλος μεσοεπιθετικός που δοκιμάστηκε για μία εβδομάδα από τον Λάσλο Μπόλονι και στη συνέχεια αποχώρησε, επιστρέφει προκειμένου να παραμείνει αυτή τη φορά αφού μείωσε τις απαιτήσεις του.