Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη (0-1) στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο, αυτός όμως που έκλεψε – αρνητικά – την παράσταση ήταν ο διαιτητής Βοσκάκης.

Εκλεισε τα μάτια στο 87′ όταν ο Πουλίδο ανέτρεψε από πίσω τον Μήτρογλου μέσα στην περιοχή, ενώ στο 68′ απέβαλε τον Τάτο για διαμαρτυρία με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό που ήταν πεντακάθαρο χέρι (Αλβαρες) και είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των παικτών του Ατρομήτου ο διαιτητής δεν το είδε!

EΠΙΘΕΣΗ ΣΠΑΝΟΥ

Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Σπανός με τη λήξη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκε φραστικά κατά του διαιτητή, μέχρι να μπει στη φυσούνα! Εχθρική χαρακτήρισε τη διαιτησία ο Γιώργος Δώνης. «Εβαλε το χεράκι της για να μην ανατρέψουμε το σκορ».

Ο Αστέρας Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο κλείδωσε τον Ατρόμητο, καθώς κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά του Μπαρτολίνι στο 9′, αλλά και να εξουδετερώσει τα ατού των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ατρομήτου που φάνηκαν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια στην Τούμπα (120′ εναντίον του ΠΑΟΚ) είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια στα πρώτα 45′, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί φέτος για την ομάδα του Δώνη. Ο Αστέρας είχε κι άλλες ευκαιρίες (7 τελικές) στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Μπρέσκα με τον Σολάκη ήταν πολύ κινητικοί. Ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης ξέσπασε με πανηγυρισμό στη λήξη και εξήγησε ότι «κι άλλες φορές ο Αστέρας είχε παίξει καλά εκτός, αλλά δεν έπαιρνε τη νίκη».

Οι δύο αλλαγές του Δώνη στο 46′ με τους Μπρίτο και Αναστασάκο έκαναν πιο επιθετικό τον Ατρόμητο.

Κίτρινες: Σφακιανάκης, Μπρίτο, Μήτρογλου, Κουρμπέλης, Πιπίνης.

AΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Νάστος, Γιαννούλης (46′ Αναστασάκος), Τόμας, Φυτανίδης, Καραγκούνης (46′ Μπρίτο), Σφακιανάκης, Δημούτσος, Τάτος, Επστάιν (70′ Πίτου Γκαρσία), Μήτρογλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Αλβαρες, Ράγιος (90+1′ Φορμίκα), Ουσέρο, Μπρέσκα (79′ Λαδάκης), Σολάκης (57′ Περόνε).