ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο ισπανός επιθετικός μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον του Λεβαδειακού συνέχισε το σερί του σκοράροντας και εναντίον της Δόξας Δράμας στο Καυταντζόγλειο. Ενα χρυσό γκολ στο 58′ που προήλθε από κοντινό πλασέ έπειτα από σέντρα του εξαιρετικού χθες Κουίνσι, ο οποίος έπαιξε χθες για… δύο (και για τον τραυματία Λέτο). Εχασε βέβαια και άλλο ένα από αυτά με πάσα «πάρε-βάλε» του Κουίνσι, αλλά αστόχησε από τα δύο μέτρα στο 72′!

Ο γκανέζος χαφ βοήθησε πολύ με τις κούρσες του και την τεχνική του να ανοίξει η άμυνα της Δόξας, η οποία μέχρι το σημείο εκείνο έσβηνε, με ηγέτη τον πρώην πράσινο Τριποτσέρη, τις επιθέσεις του ΠΑΟ. Το γεγονός ότι άλλαζε πλευρές (από δεξιά προήλθε το γκολ) έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του, καθώς ανακάτεψε τα μαρκαρίσματα της αντίπαλης ομάδας. Ανασταλτικά ο Μάτε Σιμάο έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά πολύ καλές αντιδράσεις είχε όλη η άμυνα στις λίγες… επισκέψεις της δραμινής ομάδας. Ο Ορέστης Καρνέζης συνέχισε το σερί του και για 6ο συνεχόμενο ματς δεν δέχτηκε γκολ!

Το ευχάριστο για την ομάδα του Φερέιρα, η οποία δεν έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην καλά διαβασμένη και με τρεξίματα Δόξα (με πρώτο τον Αμπουμπακάρι), είναι ότι κατάφερε να πάρει τη νίκη έχοντας αρκετές αλλαγές στην 11άδα. Καλό ματς έκανε και ο Ιωαννίδης, που ήταν αριστερό μπακ.

ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟΣ

Στο 85’μπήκε αλλαγή ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε το καλοκαίρι.

Ο Μάκης Κατσαβάκης μετά το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο έκανε δύο γρήγορες αλλαγές στο 46′ ρίχνοντας στο ματς τους ταχύτατους και σαφώς με μεγαλύτερες επιθετικές ικανότητες Σοϊλέδη και Βάντερσον, ώστε να ψάξει το γκολ. Είχε μερικά καλά σουτ γενικά (44′ Αραβίδης), όπως και με την (τρίτη) αλλαγή του, τον Κάπελ στο τέλος, αλλά ώς εκεί. Πολύ καλή κυκλοφορία μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο για τους Πράσινους.

Για δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη έκανε λόγο ο Φερέιρα: «Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα σοβαρή και μαχητική που δεν το βάζει κάτω από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού.

Βεβαίως, όταν παίζουμε για τον τίτλο δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να χάνουμε γκολ. Οταν το κάνουμε αυτό μας δυσκολεύει περισσότερο». Ο επιθετικός της Δόξας Χρήστος Αραβίδης έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά όχι από το αποτέλεσμα: «Χάσαμε από ένα λάθος».

Αγγιξε το άριστα η διαιτησία του Γιώργου Δασκαλόπουλου. Κίτρινη: Τριποτσέρης. Αντίθετα, ο επόπτης Δημητριάδης μόλις στο 3ο λεπτό σταμάτησε κακώς με οφσάιντ τον Τοτσέ (μόνος με τον Σέρεμετ), ο οποίος συνεχίζοντας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (70′ Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46′ Σοϊλέδης), Κυβελίδης (46′ Βάντερσον), Ουέλινγκτον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Τοτσέ, Κουίνσι (85′ Χριστοδουλόπουλος), Ζέκα (69′ Μαρίνος), Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης (77′ Μαυρίας), Κλέιτον.