ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την περασμένη εβδομάδα το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε απόφαση συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων εις βάρος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα όφειλε 18.000 ευρώ στην εταιρεία που είχε αναλάβει την τοποθέτηση εξέδρας και πανό στις εκλογές του 2009.
Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στη Θεσσαλονίκη. Η Νομαρχιακή Επιτροπή χρωστά εδώ και μήνες σε διάφορους προμηθευτές κινδυνεύοντας με νέες κατασχέσεις, ενώ οι τοπικές οργανώσεις στην πόλη κλείνουν η μία μετά την άλλη (Τριανδρία, Κορδελιό, Μενεμένη, Σταυρούπολη), πολλές αφήνοντας πίσω τους ενοίκια και λογαριασμούς. Ενοίκια χρωστά ακόμη και η Νομαρχιακή Επιτροπή για τα κεντρικά γραφεία στη Βασ. Ηρακλείου. Και όλα αυτά, όταν δύο χρόνια πριν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε τη λειτουργία στη Θεσσαλονίκη νέων υπερσύγχρονων γραφείων στα πρότυπα της Ιπποκράτους.
«Πριν από τρία χρόνια αποφασίστηκε οι συνδρομές να καταβάλλονται κεντρικά στο κόμμα και μετά να μοιράζονται στις τοπικές οργανώσεις. Στις εσωκομματικές του 2007 στείλαμε 5.800 ευρώ στην Αθήνα και πήραμε πίσω 1.000 ευρώ. Θα κλείσουμε την οργάνωση τουλάχιστον πριν συγκεντρωθούν απλήρωτοι λογαριασμοί», δηλώνει η Κατερίνα Σάββα, γραμματέας στην Τοπική του ΠΑΣΟΚ στους Αμπελοκήπους.
Η Τοπική με τα περισσότερα ενεργά μέλη είναι σήμερα της Τούμπας, περιοχή άλλοτε προπύργιο της Αριστεράς. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Λάμπρο Νικολαΐδη, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 1.100 μέλη. Στην Τούμπα δεν συζητούν για χρωστούμενα ενοίκια, αλλά για τα λάθη της διετίας που πέρασε και τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Τα κομματικά μέλη, όπως λένε, νιώθουν πικρία από τη διετία του Μνημονίου.
Χανιά
Σε κατάσταση διάλυσης τόσο οργανωτικά όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή βρίσκεται η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά. Από τις 9 Ιουνίου που παραιτήθηκε ο γραμματέας Γιάννης Χριστουλάκης, ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί, ενώ τα κεντρικά γραφεία καταστράφηκαν στη διάρκεια πορείας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.
Συνολικά στα Χανιά με βάση τον αριθμό φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ που είχαν ψηφίσει στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές το 2007, τα καταγεγραμμένα μέλη ανέρχονται σε 15.000. Ωστόσο μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών όσοι έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους σήμερα. Ο παραιτηθείς γραμματέας δεν αντικαταστάθηκε από τους αναπληρωτές καθώς έχουν εκλεγεί στην Αυτοδιοίκηση, κάτι που δεν εναρμονίζεται με το καταστατικό.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από