Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η ελβετική ομάδα Νοσατέλ Ξαμάξ, της οποίας επίτιμος πρόεδρος είναι ο επικεφαλής της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Ο ελβετικός σύλλογος κατέθεσε χθες αίτηση πτώχευσης μετά την άκαρπη προσπάθειά της να επανακτήσει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η οποία της αφαιρέθηκε πριν από μερικές ημέρες λόγω οικονομικής διαφθοράς.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της, ο Τσετσένος Μπουλάτ Τσαγκάεφ, συνελήφθη ως ύποπτος για οικονομική κακοδιαχείριση.

Την περασμένη εβδομάδα αφαιρέθηκε η άδεια από τη δύο φορές πρωταθλήτρια Ελβετίας γιατί υπάρχουν ενδείξεις πως η εγγυητική επιστολή της Bank of America, που είχε καταθέσει ο Τσαγκάεφ για να αγοράσει τον σύλλογο, είναι πλαστή.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε χθες πως κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, λύνοντας ταυτόχρονα τα συμβόλαια όλων των παικτών και του γνωστού μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ισπανού προπονητή Βίκτορ Μουνιόθ.

Πληροφορίες ανέφεραν πως φίλος του Μπλάτερ προσπαθεί την ύστατη στιγμή να σώσει τον σύλλογο που κινδυνεύει να πέσει στη λήθη και να περισώσει τουλάχιστον το όνομά του.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η Νοσατέλ Ξαμάξ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην τέταρτη κατηγορία, ενώ η πρώτη κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος θα συνεχιστεί φέτος με εννέα ομάδες.