Σχεδόν αναλφάβητος παραδέχεται πως είναι ο προπονητής της Τότεναμ Χάρι Ρέντναπ στη διάρκεια της κατάθεσής του στους αξιωματικούς που ερευνούσαν το 2009 την υπόθεση της φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Τα όσα είχε πει ο 64χρονος Ρέντναπ, που είναι από τους βασικούς υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, μαγνητοφωνήθηκαν και ακούστηκαν ξανά χθες στο δικαστήριο.

Ο Ρέντναπ είχε πει πως δεν έχει δει το εκκαθαριστικό του σημείωμα για χρόνια: «Μπορείτε να ρωτήσετε οποιονδήποτε στην ομάδα. Δεν γράφω. Δεν μπορώ να συμπληρώσω ούτε το χαρτί για την ενδεκάδα».

Για τον τραπεζικό λογαριασμό στο Μονακό και την κατάθεση των 189.000 στερλινών, χρήματα που του δόθηκαν κάτω από το τραπέζι για μεταγραφές παικτών την περίοδο που ήταν προπονητής στην Πόρτσμουθ, κατέθεσε: «Πληρώνω μία περιουσία στον λογιστή μου για να τα φροντίζει όλα αυτά.

Υπογράφει όλες τις επιταγές για μένα και τη σύζυγό μου. Πληρώνει τους λογαριασμούς μου. Ουσιαστικά φροντίζει τη ζωή μου!».

Οι ένορκοι άκουσαν χθες τον Ρέντναπ στη μαγνητοφωνημένη κατάθεσή του να λέει ότι θεωρούσε νεκρό τον λογαριασμό. Από την έκβαση αυτής της υπόθεσης παίζεται ουσιαστικά το μέλλον και η φήμη του άγγλου προπονητή.

Ο διευθυντής της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται ο Ρέντναπ στη Βρετανία χαρακτήρισε πάντως τον προπονητή της Τότεναμ ως άνθρωπο με οξύνοια.

Ο αντίστοιχος διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Μονακό εξέθεσε τον Ρέντναπ καταθέτοντας πως ο ίδιος άνοιξε τον λογαριασμό στο Πριγκιπάτο στον οποίον ως γνωστόν είχε δώσει το όνομα της σκυλίτσας του, Ρόζι.