Ειδικότερα, το Σάββατο, στη Χαλκιδική, την Πιερία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την ανατολική Θεσσαλία-Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενή φαινόμενα, δηλαδή χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά.

Από τη Θεσσαλία και βορειότερα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια και το Ιόνιο θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 5 με 6 μποφόρ και πιθανώς από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 έως 6 βαθμούς, στα δυτικά από -6 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 10 βαθμούς και στο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 3 έως 13 βαθμούς.

Την Κυριακή στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία-Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Από τη Στερεά και βορειότερα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο Α-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο Β-ΒΑ 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη  και την Τετάρτη  στη Θεσσαλία-Βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βροχές ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα χιονίσει και στα πεδινά. Στην Κρήτη είναι πιθανό να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τη Δευτέρα και την Τρίτη είναι πολύ πιθανό να βρέξει και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΒΑ 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΑ 7 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τη Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από