«Αντί να λύσει προβλήματα, ο νέος οργανισμός έχει δημιουργήσει περισσότερα», επισημαίνει ο Γιώργος Πετράς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΙΚΑ.

Το κλείσιμο της εταιρείας που προμήθευε μέσω θυγατρικών της τον κύριο όγκο των αντιδραστηρίων του ΙΚΑ επέτεινε το πρόβλημα της έλλειψης υλικών. Σύμφωνα με εργαζόμενους, αρκετά μηχανήματα είναι προσαρμοσμένα να λειτουργούν με τα υλικά αυτής της εταιρείας, οπότε πρέπει να γίνουν νέοι διαγωνισμοί.

Ο Γεράσιμος Βουδούρης, πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζει ότι υπήρχε πρόβλεψη για την προμήθεια υλικών πριν από τη δημιουργία του νέου οργανισμού.

Μέχρι να ολοκληρωνόταν η διαδικασία της σύστασής του, η προμήθεια θα γινόταν από το (παλιό) γραφείο Προμηθειών του ΙΚΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βουδούρη, γνωμοδότηση από την πλευρά των εργαζομένων χαρακτήρισε παράνομη τη διαδικασία. Από την 1η Ιανουαρίου άλλωστε το ΙΚΑ έχει πάψει να υπάρχει.

Η λύση, όπως λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι θέμα ημερών. Στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου υπάρχει τροπολογία που προβλέπει την προμήθεια υλικών μέσω του αντίστοιχου γραφείου του ΙΚΑ για όσο χρειαστεί.