Ο Μάρκος Καραμπέρης, που φέρεται ως ιθύνων νους της μεγαλύτερης εκ των τεσσάρων οργανώσεων τοκογλυφίας, είχε βρεθεί στο προσκήνιο στην υπόθεση Βατοπεδίου ως διαμεσολαβητής και βέβαια κουμπάρος του Αθανάσιου Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Ανθεμιάς ΑΕ, που έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που κατέληγαν στη Μονή. Ο Καραμπέρης βάφτισε το πέμπτο παιδί του Πάπιστα, στο οποίο έδωσε το όνομα… Εφραίμ. Ο Καραμπέρης, μάλιστα, ήταν πρωταγωνιστής σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο φερόταν ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος να διαπραγματεύεται μαζί του ανταλλάγματα, προκειμένου να μπλοκάρει τις διεκδικήσεις των ακινήτων της Νέας Ραιδεστού προς όφελος του Πάπιστα.
Στην υπόθεση του Βατοπεδίου είχε εμπλακεί και το όνομα του εν αργία περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Συνδετικός κρίκος η Κωνσταντίνα Κάνου ή Αζέλ, η χορεύτρια οριεντάλ στα νυχτερινά κέντρα του Καραμπέρη. Η ίδια φέρεται να είχε συνοδεύσει την Τάνια Σωτηροπούλου, δικηγόρο και σύντροφο του Κουκουβίνου, στο γραφείο τού τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης, σε μια συνάντηση κατά την οποία υποστήριξαν ότι ο Ψωμιάδης παραδέχτηκε πως δέχτηκε εντολές άνωθεν για να υπογράψει την παραχώρηση οικοπέδων-φιλέτων στη Μονή Βατοπεδίου.
Η υπόθεση αυτή δεν είναι η μόνη που συνδέει - έστω και έμμεσα - τους Ψωμιάδη και Καραμπέρη, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είχαν φιλικές σχέσεις και επαφές, όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το κύκλωμα τοκογλυφίας. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν ο κουμπάρος του Ευριπίδη Φιλιππίδη, του πρώην συζύγου (και πατέρα του πρώτου παιδιού) της νυν συζύγου του Τζούλιας Χαλβατζή. Πρόκειται για τον 46χρονο έμπορο υφασμάτων, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από περίπου τρία χρόνια. Ο αυτόχειρας, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό του στο Λιτόχωρο Πιερίας, είχε μπει εγγυητής σε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να είχε πάρει από τον Καραμπέρη ο Παναγιώτης Σαξώνης, επίσης ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων αλλά και πρώην υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν έδινε τα χρήματα που χρωστούσε. Πλέον, οι Αρχές ερευνούν τυχόν σύνδεση της αυτοκτονίας με το κύκλωμα τοκογλυφίας.
Ο Παναγιώτης Σαξώνης είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης-μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ο μόνος που έχει προφυλακιστεί μαζί με τον τέως γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος είναι φίλος και επίσης κουμπάρος στον πρώτο γάμο του Μάρκου Καραμπέρη. Επίσης κουμπάρος του κατηγορούμενου ήταν ο Αντώνης Αυγερινός, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν από τρεις ημέρες. Την αυτοχειρία του 58χρονου εισοδηματία, του οποίου την κόρη βάφτισε ο Καραμπέρης, ερευνά η Αστυνομία για τυχόν παράπλευρη σύνδεση με τη δράση του κυκλώματος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από