«Περνάμε δύσκολους  οικονομικά καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την μείωση της βοήθειας στους πιο φτωχούς του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft στη διάρκεια του 42ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας - όπως είναι ο πλήρης τίτλος του οργανισμού - ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι ο διευθυντής του Μισέλ Καζάτσκιν παραιτήθηκε, έπειτα από την κριτική που δέχτηκε για κακοδιαχείριση πόρων και περικοπές στη χρηματοδότηση.

Η δημοσιοποίηση της κακοδιαχείρισης είχε ως επακόλουθο να μειωθούν κατακόρυφα οι δωρέες προς το Παγκόσμιο Ταμείο, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και είναι υπεύθυνο για σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της HIV λοίμωξης και του AIDS, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Έτσι, το Παγκόσμιο Ταμείο αναγκάστηκε να κάνει περικοπές των πόρων του, ακυρώνοντας δράσεις κόστους άνω του 1 δισ. δολαρίων και ανακοινώνοντας ότι μέχρι το 2014 δεν θα προχωρήσει σε νέα προγράμματα.

Η νέα δωρεά του Μπιλ Γκέιτς προστίθεται στα 650 εκατομμύρια δολάρια που έχει συνεισφέρει στο Παγκόσμιο Ταμείο την τελευταία δεκαετία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από