Η πρόκριση του Ατρομήτου στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου επιβεβαιώνει πως στο Περιστέρι προοδεύουν, κάνουν βήματα σωστά και φλερτάρουν με διακρίσεις.

Την περασμένη σεζόν, ο Ατρόμητος έδειξε πόσο βελτιώνεται με την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου. Τώρα, έναν χρόνο μετά, παίζει σε διπλό ταμπλό και για τα δεδομένα της ομάδας είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αφενός προχωρά στο Κύπελλο και αποκλείει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφετέρου χτυπά με αξιώσεις είσοδο στα play offs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο. Φυσικά, υπάρχει συνταγή, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να μιλάμε για μυστικά ή μαγικές συνταγές. Η διοίκηση είναι σοβαρή, ο κ. Σπανός φροντίζει να τακτοποιεί τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες και δεν απλώνει το χέρι παραπάνω από ‘κει που φτάνει. Σωστός. Μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι, φρόντισε να περιορίσει το μπάτζετ και να απαλλαγεί από κάποια βαριά συμβόλαια και ποδοσφαιριστές με αμφιλεγόμενη αξία. Ο Γιώργος Δώνης παραμένει επί σειρά ετών στο Περιστέρι και δείχνει τη δουλειά του. Το passing game του Ατρομήτου το ζηλεύουν όλες οι ομάδες, η τακτική είναι σε υψηλό επίπεδο, η μεθοδολογία του προπονητή παρουσιάζει απτά αποτελέσματα. Και κυρίως, ο Ατρόμητος επιμένει στα νιάτα, δεν κλείνει τον δρόμο σε όσα παιδιά χτυπούν την πόρτα του ρόστερ των ανδρών. Καραγκούνης, Σκόνδρας, Μπάλλας, Καραμάνος, Τάτος είναι κάποια από τα ταλέντα που έρχονται και απασχολούν τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Επιπρόσθετα, οι προσθήκες που γίνονται είναι στοχευμένες. Μήτρογλου, Γιαννούλης, Φυτανίδης τονώνουν το ελληνικό στοιχείο, ανεβάζουν τον συναγωνισμό στις προπονήσεις και παράλληλα κερδίζουν σε εμπειρίες και οι ίδιοι. Γιατί μέσα από το σύνολο θα ωφεληθούν και οι παίκτες, με καλύτερες αποδοχές στο μέλλον ή με μια δυνατή μετακίνηση σε ισχυρότερο πρωτάθλημα ή ομάδα.

Ο Ατρόμητος στέλνει μηνύματα σωστής οργάνωσης και νοοτροπίας. Γιατί έκανε νωρίς τις κινήσεις, το καλοκαίρι. Οχι στο πόδι και στο καταχείμωνο, προκειμένου να μπαλώσει τρύπες και να βγάλει όπως όπως τη χρονιά.