Μάθημα χωρίς αντίκρισμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης τίμησε την ιστορία της, στάθηκε όρθια στο Καμπ Νου, ανέβασε την αδρεναλίνη στις εξέδρες πετυχαίνοντας δύο γκολ, αλλά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε τελικά η Μπαρτσελόνα (2-2).

Η Ρεάλ έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή, υποστηρίζοντας πως δεν της έδωσε δύο πέναλτι, ενώ οι παίκτες της παρότρυναν τον διαιτητή να πάει να πανηγυρίσει με τους Μπαλουγκράνα!

«Αυτό που άκουσα στα αποδυτήρια από τους παίκτες μου είναι πως εδώ είναι αδύνατον να κερδίσεις. Περιμένω αύριο να δω τι θα γράψει στις αναλύσεις του ο Τύπος», δήλωσε οργισμένος ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος ένιωθε πως έπαιρνε εκδίκηση απ’ όσους τον αμφισβήτησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μετρ της έντασης ο Μουρίνιο, έριξε στο παιχνίδι τον Πέπε μετατρέποντας το Καμπ Νου στο Las Ventas, το διάσημο στάδιο ταυρομαχιών, με τον Πορτογάλο να αποτελεί το κόκκινο πανί και τους οπαδούς στις εξέδρες τους εξαγριωμένους ταύρους.

«Δολοφόνε, δολοφόνε», φώναζαν οι οπαδοί κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, ενώ το θέμα της ατιμωρησίας του από την ισπανική ομοσπονδία έφτασε μέχρι το Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της Μπάρτσα κατέθεσε εναντίον του μήνυση!

Το χθεσινό clasico εξελίχθηκε σε τιτανομαχία. Κι αυτό οφείλεται στη Ρεάλ που έπιασε από τον λαιμό την Μπαρτσελόνα και την απείλησε με στραγγαλισμό.

Ο τραυματισμός του Ινιέστα (υπέστη θλάση) αποδιοργάνωσε πλήρως τους Μπλαουγκράνα, το παιχνίδι των οποίων περιορίστηκε στη δεξιά πλευρά. Οι παίκτες της Ρεάλ δημιουργούσαν φάσεις μπροστά στην εστία του Πίντο τη μία πίσω από την άλλη, ενώ ο Οζίλ στο 25′ στάθηκε άτυχος όταν η μπάλα σε κεραυνό που εξαπέλυσε τράνταξε το δοκάρι της εστίας της Μπάρτσα.

Κι όμως, οι πρωταθλητές κόσμου ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο ημίχρονο 2-0. Στο 43′ ο Μέσι τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα της Ρεάλ και με ασίστ που πήρε ο Πέδρο «έγραψε» το 1-0. Στις καθυστερήσεις ο Ντάνι Αλβες κάρφωσε την μπάλα στο δεξί «Γάμα» του Κασίγιας.

Κι όμως, το παιχνίδι δεν είχε «τελειώσει». Ο αργός Πουγιόλ ηττήθηκε δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών από τους Ρονάλντο (68′) και Μπενζεμά (72′) και το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα.

Η μπίλια έκατσε τελικά στους Μπλαουγκράνα, ενώ η Ρεάλ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος στο 88′.

«Αυτή η Ρεάλ, με την πίεση που μας άσκησε, μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Ξέραμε όμως ότι θα υποφέρουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό», παραδέχτηκε ο Ντάνι Αλβες.

«Αξία στην πρόκριση της Μπαρτσελόνα προσέδωσε η χθεσινή εμφάνιση της Ρεάλ», υποστηρίζει ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος σημείωσε πως η πρόκριση παίχθηκε σε 180 και όχι σε 90 λεπτά.

Οι μαδριλένοι θα ξεσηκώνουν τον κόσμο για τις δύο φάσεις κατά τις οποίες η μπάλα χτύπησε στα χέρια των Μπουσκέτς και Αμπιντάλ στην περιοχή της Μπάρτσα. Στα ημιτελικά οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή της αναμέτρησης Λεβάντε – Βαλένθια.

Η ΜΙΡΑΝΤΕΣ.

Το Κύπελλο Ισπανίας έχει τη Σταχτοπούτα του. Ακούει στο όνομα Μιραντές και αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Για πρώτη φορά στα 85 χρόνια ιστορίας της έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης νικώντας 2-1 την Εσπανιόλ με γκολ στις καθυστερήσεις. Προηγουμένως είχε βγάλει νοκ άουτ τις Βιγιαρεάλ και Σανταντέρ. Η Μιραντές, που είναι μόλις η δεύτερη ομάδα από την τρίτη κατηγορία που φτάνει τόσο μακριά στο Κύπελλο μετά τη Φιγκουέρες το 2002 (αποκλείστηκε στη συνέχεια από τη Λα Κορούνια), θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικ Μπιλμπάο, η οποία χθες επικράτησε της Μαγιόρκα 1-0.