Αυτή τη φορά η Ρεάλ αγωνίστηκε καλύτερα απ’ ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια και είχε σημαντικές φάσεις για γκολ ιδιαίτερα στο α’ μέρος. Ουσιαστικά η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση, αλλά η ομάδα του Μουρίνιο κέρδισε τις εντυπώσεις.

Εως το 30′ η Ρεάλ κυριάρχησε χάνοντας ευκαιρίες, αλλά τελικά αυτή που σκόραρε και μάλιστα δύο φορές, ήταν η Μπαρτσελόνα!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε προβλήματα στην άμυνα και αυτό φάνηκε από τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Ιγκουαίν βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά σούταρε άουτ.

Ακολούθησαν, δύο φάσεις με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλο ένα πλασέ του Ιγκουαίν που απέκρουσε ο Πίντο. Η πιό σημαντική στιγμή για τη Ρεάλ στο α’ μέρος ήταν στο 28′ όταν ο Οζιλ είχε εξαιρετικό σουτ στο δοκάρι.

Στο διάστημα αυτό, η Μπαρτσελόνα είχε μόνο ένα πλασέ του Μέσι λίγο άουτ, αλλά κατάφερε να σκοράρει στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους. Στο 43′ με τον Πέδρο, ύστερα από ασιστ του Μέσι και στις καθυστερήσεις με καταπληκτικό σουτ του Ντάνι Αλβες.

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα έδειξε να αρκείται στο 2-0, αλλά το ματς έγινε θρίλερ στο τελευταίο εικοσάλεπτο αφού η Ρεάλ ισοφάρισε σε τέσσερα λεπτά! Στο 68′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε ύστερα από ασιστ του Οζίλ και μείωσε, ενώ στο 72′ ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και ισοφάρισε.

Στο διάστημα που απέμεινε, η Ρεάλ πίεσε για το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση αλλά χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα, ενώ ο Μέσι είχε δύο εξαιρετικά σουτ (81′ και 84′ ) με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Η Ρεάλ, τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος με δεύτερη κίτρινη (88′) Στους ημιτελικούς η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Λεβάντε-Βαλένθια.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (30′ Πέδρο), Φάμπρεγκας (70′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (78′ Μαστσεράνο).

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Ντιαρά (52′ Γκρανέρο), Τσάμπι Αλόνσο, Οζίλ, Κακά (61′ Καγεχόν), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (61′ Μπενζεμά).

FC Barcelona vs Real Madrid 2-2 HQ-HD Highlights 25.01.2012 (Copa-Del-Rey)