Η εντυπωσιακή νίκη επί του Πανιωνίου με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» που έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου (αντίπαλος θα είναι ο νικητής του αγώνα ΟΦΗ – Πανσερραϊκού) λειτούργησε σαν ένεση ηρεμίας για τους οργανωμένους οπαδούς των Ερυθρολεύκων ύστερα από την ήττα στην Ξάνθη στο πρωτάθλημα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού απόλαυσαν χθες στο φαληρικό γήπεδο το σόου του Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ.

Χειροκροτήθηκε ο Ντιόγκο, ο οποίος πέτυχε το γκολ ψυχολογίας που ζητούσε, ενώ ο Αμπντούν, που βρίσκεται στο στόχαστρο των οργανωμένων, απάντησε με γκολ. Πολύ μεγάλη συμμετοχή στη νίκη είχε ο Μανιάτης στο β’ ημίχρονο όταν πέρασε σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Οταν από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και των προπονητών κανείς δεν περίμενε ότι τα μέλη της Θύρας 7 θα αποδοκίμαζαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Πιο έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες για τους Αμπντούν, Μαρκάνο. Υπήρξαν και υβριστικά πανό κατά του κ. Παπουτσή και της Αστυνομίας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Μάρκο Πάντελιτς.

Ο σέρβος φορ εκτέλεσε φάουλ με φάλτσο έξω από την περιοχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μιχαηλίδη (11′). Στο 66′ ο Σέρβος, ύστερα από πάσα του Μανιάτη, έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Ολυμπιακό.

Οι φιλοξενούμενοι τα παράτησαν και ο Ολυμπιακός στο 78′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ (3-0) με τον Ντιόγκο (κεφαλιά), ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Αμπντούν (87′), ύστερα από πάσα ακριβείας του Μανιάτη.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος (Τρικάλων) αρνήθηκε πέναλτι στον Πανιώνιο σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Κούτσι (6′) και στον Ολυμπιακό, σε κλωτσιά του Κουρντί στον Ντιόγκο μέσα στην περιοχή (71′). Κίτρινη κάρτα: Σιόβας, Κουλουχέρης, Σκέμπρι, Σάμαρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60′ Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46′ Μοντέστο), Πάντελιτς (82′ Λυκογιάννης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιχαηλίδης, Κουλουχούρης (68′ Μενδρινός), Σιόβας, Αυλωνίτης, Ρόκας, Ομο, Κουρντί, Σκέμπρι (75′ Ρόβας), Σάμαρης (83′ Αναστασόπουλος), Οκόγιε, Κούτσι.

Μουδιασμένος παρουσιάστηκε ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου: «Σεβόμαστε τη γνώμη του κόσμου, όταν αυτή εκφράζεται στο γήπεδο. Για παράδειγμα αυτά που έγιναν στο αεροδρόμιο δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές χάνουν την ισορροπία και την αυτοπεποίθησή τους. Ολοι είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και έχουμε καλές και κακές στιγμές. Εμείς θα προτιμούσαμε να έχουμε την υποστήριξη του κόσμου πάντα, για να έχουμε και καλύτερη απόδοση. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Η διαφορά των πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό είναι απόρροια της ήττας μας από την Ξάνθη. Θα προσπαθήσουμε να μην έχουμε άλλη απώλεια βαθμών».

Ο τεχνικός του Πανιωνίου Ακης Μάντζιος τόνισε: «Η ομάδα μου δεν ήταν για τέσσερα γκολ. Το σκορ ήταν πλασματικό. Η εικόνα του Πανιωνίου μέχρι το 2-0 ήταν πολύ καλή. Δεν είχαμε καλή διαχείριση στο παιχνίδι. Μετά το δεύτερο γκολ τα παρατήσαμε και καταρρεύσαμε».

ΓΙΑ ΚΑΡΟΛ

Το θέμα της μεταγραφής του Ρόι Κάρολ πρόκειται σήμερα να κλείσει στον Ολυμπιακό. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβασε την προσφορά (150.000 ευρώ), ενώ ο Ολυμπιακός ανέλαβε να πληρώσει και την οφειλή των 50.000 ευρώ του ΟΦΗ στον βορειοϊρλανδό γκολκίπερ. Ο Κάρολ έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο ενάμιση χρόνου με αποδοχές 200.000 ευρώ ετησίως.