«Δεν θα περίμενα να είναι έτοιμη η έκθεση της τρόικας μέχρι τη Σύνοδο την Δευτέρα», δήλωσε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι το θέμα της Ελλάδας δεν αναμένεται συνεπώς να παίξει σημαντικό ρόλο στη Σύνοδο.

Στο επίκεντρό της θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Στην ατζέντα για τη Σύνοδο Κορυφής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, σημειώνεται ότι περαιτέρω κατευθυντήριες γραμμές σε ότι αφορά τις πολιτικές των χωρών-μελών της Ευρώπης για την οικονομία και την απασχόληση, θα συζητηθούν στη Σύνοδο του Μαρτίου.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στην παρούσα οικονομική κατάσταση, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και προσαρμογής, που αποτελούν προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ρόμπαϊ σημειώνει ότι «θα αξιοποιηθεί η ευκαιρία» της ανεπίσημης Συνόδου της Δευτέρας ώστε να επικυρωθεί η συνθήκη για τον μόνιμο μηχανισμό ευρωστήριξης (ESM) και για να υπάρξει συμφωνία για τη νέα Συνθήκη για την σταθερότητα και την σύγκλιση στην ευρωζώνη (Δημοσιονομικό Σύμφωνο).