ΙΤΑΛΙΑ

Ξεκίνησαν χθες οι προετοιμασίες για την απάντληση περισσότερων από 2.300 τόνους καυσίμων από τις δεκαεπτά δεξαμενές του μισοβυθισμένου, στις ακτές της Τοσκάνης, κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia», προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή. Οι δύτες περισυνέλεξαν χθες άλλο ένα πτώμα – το δέκατο έκτο -, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που φορούσε σωσίβιο, ενώ άλλοι 16 επιβάτες αγνοούνται.

ΗΠΑ

Ο πλανήτης μας βομβαρδίζεται αυτές τις ημέρες από μαγνητικά σωματίδια της ισχυρότερης ηλιακής καταιγίδας από το 2005, ανακοίνωσε χθες εκπρόσωπος της ΝΑSA, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διακοπές στις τηλεπικοινωνίες.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Χιλιάδες Ρουμάνοι – κυρίως δάσκαλοι, νοσοκόμες, απόστρατοι αξιωματικοί και συνδικαλιστές – διαδήλωσαν και χθες στο κέντρο του Βουκουρεστίου ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει. Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση δεν σημειώθηκαν επεισόδια όπως τις προηγούμενες ημέρες.

BATIKANO

Εμμεση αναφορά στο twitter έκανε στο χθεσινό μήνυμά του ο Πάπας Βενέδικτος, λέγοντας ότι «σε συμπυκνωμένες φράσεις, συχνά πολύ σύντομες, μπορεί να εκφραστούν ιδιαίτερα βαθυστόχαστες σκέψεις». Ο Ποντίφικας πάντως κάλεσε το ποίμνιό του να μην ξεχνά ότι συχνά η καλύτερη επικοινωνία γίνεται μέσω σιωπής.

ΙΝΔΙΑ

Οι διοργανωτές λογοτεχνικού φεστιβάλ στο Τζαϊπούρ ανέβαλαν τη μετάδοση μαγνητοσκοπημένης ομιλίας του διάσημου ινδοβρετανού συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι επειδή φοβούνταν επεισόδια από μουσουλμάνους ακτιβιστές. Αρχικά ο Ρούσντι ήταν σχεδιασμένο να παρευρεθεί αυτοπροσώπως, όμως το ανέβαλε διότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.