«Δεν πρόκειται να πιέσουμε τους παίκτες μας για τη νίκη. Αλλά θα τους πιέσουμε να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν και να έχουμε ένα καλό παιχνίδι όπως στο Μιλάνο!», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού για το ματς με την κάπως… ηλικιωμένη αλλά έμπειρη και επικίνδυνη ρωσική ομάδα.

Πού πρέπει να στοχεύσει ο πρωταθλητής Ελλάδας απόψε; Σύμφωνα με τα όσα ανέλυσε ο Ομπράντοβιτς σε τρία σημεία, που είναι γνωστά μεν αλλά ανάλογα με τον αντίπαλο τροποποιούνται.

Στην άμυνα οι προτεραιότητες θα είναι η πίεση στους περιφερειακούς και όλα τα σουτ των Ρώσων να γίνουν μπροστά σε υψωμένα χέρια.

Στα ριμπάουντ, με προσοχή στους ψηλούς της Ούνιξ, στους οποίους κυρίως στηρίζεται η ρωσική ομάδα.

Στην επίθεση, όπου θα αλλάξουν οι στοχεύσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρξει με καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσήλωση στους ρόλους που έχουν ανατεθεί σε κάθε παίκτη. Από την 1η Σεπτεμβρίου το προπονητικό τιμ πασχίζει να τους κάνει διακριτούς και πλέον παραβάσεις των κανόνων δεν επιτρέπονται. «Ολοι γνωρίζουν ποιοι έχουν ελευθερία κινήσεων. Ποιοι είναι εκείνοι που δημιουργούν στην ομάδα και πότε ορισμένοι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες. Αυτός είναι ένας από τους κανόνες που διέπουν την ομάδα μας εδώ και 13 χρόνια», είπε ο Ομπράντοβιτς που έκανε ανάλυση και για την ομάδα όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητάς της. «Ποτέ δεν θα είναι τέλεια. Ακόμη και 10 πόντους να δεχθείς, τέλεια δεν θα είναι. Ξέρετε, ακούω πως η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, αλλά αυτό είναι μεγάλη βλακεία. Εμείς λέμε ότι κάθε άμυνα πρέπει να κάνει τουλάχιστον έξι περιστροφές, αλλά για να τις κάνει οφείλεις να έχεις πει σε κάθε παίκτη πώς θα κινηθεί κάθε φορά. Ε, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν ορισμένοι. Ολα αυτά υπάρχουν στο μυαλό μας… Οπως δηλαδή τα είχε και ο Νέισμιθ», είπε κλείνοντας με χιούμορ την τοποθέτησή του επικαλούμενος τον άνθρωπο που ανακάλυψε το άθλημα.