Το μεγαλύτερο σπα της Κεντρικής Αμερικής είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι οποίοι ένωσαν για ένα τριήμερο τις δυνάμεις τους για να λύσουν το θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Χθες στις 11 το πρωί ώρα Κόστα Ρίκας, 7 το απόγευμα στην Ελλάδα, οι σύνεδροι αποχαιρέτησαν το Intercontinental Real Hotel & Tower Club το οποίο φιλοξένησε το συνέδριο με τους ηγέτες των Σοσιαλιστών από τα όμορα κόμματα της Ισπανίας, του Μεξικού, του Ελ Σαλβαδόρ, τους Εργατικούς της Βρετανίας, και το οποίο άνοιξε με τον χαιρετισμό της Σοσιαλίστριας Προέδρου της Κόστα Ρίκας Λάουρα Τσιντσίγια και του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.

Εκτός πάντως από τη διευρυμένη συζήτηση για τον ρόλο του σοσιαλισμού και την κρίση στη ζώνη του ευρώ, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την κοσταρικανική φιλοξενία, χορευτικές παραστάσεις που διοργανώθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό το βράδυ της Κυριακής αλλά και βόλτες στην Εσκαζού, την πιο τρέντι συνοικία της πρωτεύουσας της Κόστα Ρίκα Σαν Χοσέ.

Στα δείπνα, όπως αναφέρουν στα «ΝΕΑ» μέλη του προσωπικού του ξενοδοχείου, κυριάρχησε το φρέσκο ψάρι Ειρηνικού, τα μαύρα φασόλια, το ρύζι, αν και αρκετοί σύνεδροι μπήκαν στον πειρασμό να δοκιμάσουν και το ιγκουάνα με πράσινη σάλτσα, μια από τις ιδιαίτερες λιχουδιές της χώρας. Τα pipas, ο φρέσκος χυμός πράσινης καρύδας κέρδισαν επίσης πολλούς από τους συνέδρους.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου επίσης θυμούνται πως δέχτηκαν αρκετές ερωτήσεις για το πόσο μακριά βρίσκεται η Playa Hermosa στο Jaco, η οποία είναι μια από τις πλέον διάσημες παραλίες στους σέρφερ όλου του κόσμου. «Αρκετοί σύνεδροι δεν αποθαρρύνθηκαν από το γεγονός πως βρισκόταν 2 ώρες μακριά με το αυτοκίνητο», αναφέρει ένας από τους υπαλλήλους του «Intercontinental».