Πρωταγωνιστής στο twitter και το facebook αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί ήταν απασχολημένος με την ασφάλεια των πολιτών ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Οι «άλλες υποχρεώσεις» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκάλεσαν κατακλυσμό σατιρικών tweets αλλά και σχολίων στο facebook. Εκατοντάδες πολίτες διατύπωναν την αποδοκιμασία τους προς τον υπουργό αλλά με σατιρικό και χιουμοριστικό τρόπο. Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συμπληρώσουν τη φράση του, «δεν διάβασα το Μνημόνιο», με τις πιο ευφάνταστες και ευρηματικές εξηγήσεις. Μερικές από αυτές που μπορεί να βρει κάποιος στο twitter και το facebook είναι:

– «Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί… η Διαμαντοπούλου δεν έχει τυπώσει ακόμα τα βιβλία».

– «Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί… είχα δει πρώτα την ταινία».

– «Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί… δεν είχα τελειώσει ακόμα τα «Ανεμοδαρμένα ύψη»».

– «Δεν διάβασα το Μνημόνιο γιατί… Ομορφάαααααντρα μου! Δεν πειράζει, θα σου δώσω 12% για να γλιστράει».

Eυρηματικά και τα φωτομοντάζ που αναρτήθηκαν στο facebook με αφορμή τη δήλωσή του. Ενα από αυτά παρουσιάζει τον κ. Χρυσοχοΐδη δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και έχει τον τίτλο: «Τα θύματα της ανάγνωσης». Κάτω από τη φωτογραφία του Χριστόδουλου η λεζάντα γράφει: «Δεν ήξερε γιατί διάβαζε» (σ.σ. ο Χριστόδουλος είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν γνώριζε για τη χούντα διότι διάβαζε). Και κάτω από τη φωτό του κ. Χρυσοχοΐδη η λεζάντα γράφει: «Δεν ήξερε γιατί δεν διάβαζε».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. Εκατοντάδες σχόλια δέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και στην προσωπική σελίδα του στο facebook μετά τη ανάρτηση νέας δήλωσής του. Με αυτήν επιχειρούσε να δώσει διευκρινίσεις για τη δήλωσή του στον Σκάι, αλλά και να εξηγήσει γιατί δεν είχε πει νωρίτερα ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο. Ωστόσο, οι εξηγήσεις που έδωσε φαίνεται ότι ερέθισαν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Ετσι, περισσότεροι από 450 αποδοκίμασαν την καινούργια δήλωσή του, οι πιο πολλοί όμως είχαν αφήσει στην άκρη το χιούμορ και αντέδρασαν με αγανάκτηση και υβριστικά σχόλια.