Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός με τόσες ευκαιρίες στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη δεν πήρε ούτε βαθμό. Ο βάσκος τεχνικός υποστήριξε: «Είναι περίεργο που επιστρέφουμε με μηδέν βαθμούς. Χάσαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι πιστεύουμε πως κάναμε ένα καλό παιχνίδι.

Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι δεν πήραμε έναν βαθμό έπειτα από τόσες ευκαιρίες. Μέσα στο 2012 είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά χάσαμε από μία μακρινή μπαλιά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του αντιπάλου, που κάνει μία καλή σεζόν».

Ο τεχνικός της Ξάνθης Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Την Τρίτη αποκλειστήκαμε σε ένα ματς όπου ο αντίπαλος έκανε δύο σουτ.

Τώρα σταθήκαμε πιο τυχεροί. Είχαμε πολλά προβλήματα με την είσοδο του Ντιόγκο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και τέτοιες νίκες δίνουν δύναμη στην ομάδα».

Ο σκόρερ Παναγιώτης Βλαχοδήμος υπογράμμισε: «Ηταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα και σημαντική μέρα για μένα. Δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό. Το παλέψαμε και πήραμε τη νίκη».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Βαλβέρδε: «Θέλω να σταθώ σε έναν άνθρωπο που δουλεύει στην Ελλάδα και είναι ο Βαλβέρδε.

Για το επίπεδο που έχει ως προπονητής και ως άνθρωπος. Νομίζω ότι είναι τιμή για τον Ολυμπιακό που έχει τέτοιον προπονητή, είναι τιμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο που αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται στην Ελλάδα. Αν θέλω να είμαι αντικειμενικός, ο Ολυμπιακός δικαιούταν καλύτερο αποτέλεσμα με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αλλά μια ομάδα σαν την Ξάνθη, που κατάφερε να κερδίσει τον πιεσμένο Ολυμπιακό που ήθελε πολύ τη νίκη, πρέπει να έχει και την τύχη μαζί της. Και εμείς την είχαμε».