Η Σερένα αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από τη Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα με 6-2, 6-3 παίζοντας πολύ άσχημα, αφού είχε 37 αβίαστα λάθη και 50% στο πρώτο σερβίς! Η Αμερικανίδα παραδέχτηκε ότι έχασε δίκαια: «Δεν είμαι 100% υγιής και έτσι δεν έχω θυμώσει με τον εαυτό μου για το άσχημο παιχνίδι.

Σίγουρα όμως με στεναχώρησε ο αποκλεισμός.

Ξέρω ότι μπορώ να παίξω εκατό φορές καλύτερα απ’ ό,τι σε αυτό το τουρνουά».

Η Γουίλιαμς έχει ρεκόρ 54 νίκες – επτά ήττες από το 1998, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Μελβούρνη. Αντιμετώπισε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από το τουρνουά του Μπρίσμπεϊν, προβλήματα τραυματισμού.

Η 23χρονη Μακάροβα είναι Νο 56 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. «Η Σερένα είναι απίστευτη παίκτρια και γενικά είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Ευτυχώς τέλειωσα τον αγώνα όπως ήθελα», είπε. Στην προημιτελική φάση η Μακάροβα θα αντιμετωπίσει την συμπατριωτισά της, Μαρία Σαράποβα η οποία απέκλεισε τη γερμανίδα Σαμπίν Λισίτσκι με 3-6,6-2,6-3.

Πάντως, ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε αρκετά, ήταν οι δηλώσεις της Μαρτίνα Ναβρατίλοβας, σύμφωνα με τις οποίες, η Καρολίν Βοζνιάκι από τη Δανία δεν αξίζει να είναι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

«Αν είχαμε το ίδιο σύστημα βαθμολογίας με αυτό πριν από πέντε χρόνια, η Βοζνιάκι δεν θα ήταν στην κορυφή. Τότε, υπήρχε μπόνους, στην περίπτωση που νικούσες κάποιες αθλήτριες από τις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Αν ίσχυε αυτό και σήμερα, θα ήταν στο Νο 1 η Κβίτοβα, η οποία έχει νικήσει πολύ περισσότερες τοπ αθλήτριεες. Η Βοζνιάκι είναι στο Νο 1 επειδή έτσι λέει ο κομπιούτερ».

Σε άλλα ματς: Εράνι (Ιταλία) – Ζενγκ Ζίε (Κίνα) 6-2, 6-1, Κβίτοβα (Τσεχία) – Ιβάνοβιτς (Σερβία) 6-2, 7-6.

Τα αποτελέσματα στον 4ο γύρο στους άνδρες: Τζόκοβιτς (Σερβία) – Χιούιτ (Αυστραλία) 6-1, 6-3, 4-6, 6-3, Φερέρ (Ισπανία) – Γκασκέ (Γαλλία) 6-4, 6-4, 6-1, Νισικόρι (Ιαπωνία) – Τσονγκά (Γαλλία) 2-6, 6-2, 6-1, 3-6, 6-3, Μάρεϊ (Βρετανία) – Κουκούσκιν (Καζαχστάν) 6-1, 6-1, 1-0 (εγκ.).