Στα λόγια ο Τσάκας έφερε στον Παναθηναϊκό από Ροναλντίνιο μέχρι Σικαμπάλα. Επειδή όμως οι πράξεις μετράνε και οι Πράσινοι μόνο με θαύμα θα κάνουν μεταγραφή, ο Φερέιρα έλαβε τα μέτρα του ποντάροντας στην εσωτερική ενίσχυση! Ο πορτογάλος προπονητής προσπαθεί να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, τα έχει καταφέρει εξαιρετικά.

Ασφαλώς πολλές φορές και η ανάγκη σε οδηγεί σε λύσεις εκ των έσω, όμως είναι γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές αυτοί, δουλεύοντας πάνω στο ίδιο σύστημα και φιλοσοφία, όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν το έκαναν και μάλιστα με ιδανικό τρόπο. Επειδή το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και οι Πράσινοι έχουν ακόμη 13 ματς να δώσουν – μαζί με το αυριανό κόντρα στον Λεβαδειακό – ο Φερέιρα ετοιμάζει κατάλληλα και τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Σωτήρη Νίνη, ώστε να βάλουν κι αυτοί το λιθαράκι τους στο χτίσιμο του τίτλου.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ. Τέταρτο σερί ματς που έπαιξε βασικός και διατήρησε το 0 στην άμυνα, κάνοντας μάλιστα σε κάθε παιχνίδι εκπληκτικές αποκρούσεις.

ΜΑΤΙΑΣ ΜΠΙΕΡΣΜΙΡ. Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου δεν είχε παίξει ούτε δευτερόλεπτο. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός κοιτούσε να τον δώσει δανεικό. Λόγω ανάγκης (τραυματισμοί Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, αποχώρηση του Καντέ με το Μάλι) του δόθηκε θέση στην 11άδα και ολοένα ανεβαίνει.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ. Ενας παίκτης που συνήθως προέρχεται από τον πάγκο και κάνει τη διαφορά. Η ορμή, το πάθος και τα καλά πατήματά του 18χρονου χαφ έχουν βοηθήσει τον ΠΑΟ σε ματς όπως με τη Δόξα Δράμας.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. Προπονείται κανονικά εδώ και περίπου έναν μήνα και χθες πέρασε με επιτυχία εργομετρικά τεστ. Ο Φερέιρα πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και σταδιακά θα τον ρίξει στα βαθιά. Αρχικά θα τον πάρει στην αποστολή και αναλόγως το ματς, θα του δώσει χρόνο συμμετοχής.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ. «Σε λίγο καιρό θα μπορώ να παίξω σε αγώνα», ήταν το μήνυμα του διεθνούς χαφ στο twitter. Ο Νίνης είναι πιο πίσω από τον Λάζαρο, όμως προπονείται κανονικά. Σε περίπου 20 μέρες θα μπορεί να αγωνιστεί!

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ

Σε ό,τι αφορά τα διοικητικά, το 48ωρο για να μπουν τα 15 εκατ. ευρώ από τους σαουδάραβες επενδυτές πήρε… παράταση μέχρι τέλος της εβδομάδας. Οπως υποστήριξε ο Τσάκας, «δόθηκε η εντολή για να μπουν τα χρήματα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπουν σε λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός».

Οσον αφορά τις μεταγραφές και τους «κλεισμένους», έκανε πίσω, υπογραμμίζοντας ότι «δεν προλαβαίνουμε». Ο Γόντικας άλλωστε από τη στιγμή που υπάρχουν απλήρωτοι παίκτες, δεν ρισκάρει να υπογράψει έγγραφο στη FIFA ότι όλοι έχουν πάρει τα λεφτά τους.

n Ο Σεμπάστιαν Λέτο έβγαλε το… καπέλο στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τόνισε «ό,τι είμαι αυτήν τη στιγμή στην ομάδα, οφείλεται σε εκείνον»!