Εδώ και περίπου 10 ημέρες είχαν αποφασίσει στην ΚΕΔ ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει στον (πολύπαθο) τομέα της διαιτησίας. Μάλιστα, το ίδιο διάστημα οι σχέσεις του Κύρου Βασάρα με τον Γιώργο Δούρο είχαν μπει στον καταψύκτη, μολονότι τα γραφεία τους στην Ομοσπονδία ήταν δίπλα δίπλα.

Ηταν φανερό για τους μυημένους ότι κάποιος έφευγε και κάποιος ερχόταν. Ο κ. Βασάρας, άνθρωπος που όριζε τους διαιτητές στη Σούπερ Λίγκα, ένιωθε να χάνει σε καθημερινή βάση τα στηρίγματά του. Η ΑΕΚ τον κατακεραύνωνε σε κάθε ευκαιρία, έστω και αν ως ΠΑΕ δεν έχει ιδιαίτερη δύναμη. Τον τελευταίο καιρό, ΠΑΟ και Ολυμπιακός πρόσμεναν αλλαγές στην κεφαλή της ΚΕΔ. Ο κ. Βασάρας διαπίστωσε πως ακόμη και ο κ. Πιλάβιος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, με τον οποίο είχε άριστες σχέσεις, προτίμησε να υπάρξει διαφοροποίηση και να πει ναι στην εποχή Δούρου.

Ο κ. Δούρος δηλώνει έτοιμος και αμέσως συμφώνησε να αναλάβει τις ευθύνες. Εδώ και μήνες το ήθελε. Αλλωστε, σταδιακά έπαιρνε αποστάσεις από τον κ. Βασάρα. Πού οι καιροί που μιλούσε μαζί του σε καθημερινή βάση ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον τομέα αποφάσεων…

Οπως λένε στα ενδότερα της ΕΠΟ, ο Κύρος Βασάρας πλήρωσε την αλαζονεία του. Ηθελε να αποφασίζει μόνος, αγνοούσε τους παρατηρητές και τις εκθέσεις τους, έδειχνε έπαρση με τις κινήσεις του, ενώ πήγαινε κόντρα στο ρεύμα και όριζε διαιτητές λες και ήθελε να κερδίσει κάποιο προσωπικό στοίχημα. Τα (πρόσφατα) λάθη των Γιάχου και Κωνσταντινέα σε Τούμπα και Ξάνθη, αντίστοιχα, ήταν δύο σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Ο κ. Δούρος αρχίζει έχοντας το πράσινο φως όλων. Με τον ΠΑΟ δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ενώ και με τον Ολυμπιακό φέρεται να έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του μετά το περιβόητο ντέρμπι του 2004. Ολα φυσικά κρίνονται από τα αποτελέσματα. Αλλά είναι σαφές ότι οι αλλαγές στην ΚΕΔ έγιναν με στόχο να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα και να βελτιωθεί το κλίμα, όσο τουλάχιστον είναι καιρός.