Αχ αυτή η (ένοχη;) σιωπή των διανοουμένων! Αχ αυτή η μούγκα των «σοβαρών» (και άλλοτε αδρά επιχορηγούμενων) καλλιτεχνών!
Πόσα περιθώρια αφήνει στις εγχώριες «αρτίστες» του σκανδάλου να παρέμβουν ουσιαστικά και καίρια. Η Τζούλια Αλεξανδράτου, ας πούμε, είδε κι απόειδε από τη στάση των πολιτικών μας και είπε να αναλάβει δράση στο Κοινοβούλιο. Με έδρα! Ή με έδρες, μέσω κόμματος που προτίθεται να ιδρύσει, που βεβαίως θα τον νοιάζεται τον πολίτη και τον νταλγκά του.
Ασε τη Μαριάννα Ντούβλη που έστειλε «καυτή» τρισέλιδη επιστολή στην Ανγκελα Μέρκελ αυτοπροσώπως, στην οποία απαιτεί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα μαρτύρια στα οποία τον έχει υποβάλει.
«Δεν είναι η έλλειψη των χρημάτων που μας απασχολεί. Είναι το καθαρά ηθικό θέμα. Θα περίμενα πολύ σύντομα να γονατίσετε μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, να ζητήσετε συγγνώμη για τις θηριωδίες του παρελθόντος και στη συνέχεια να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας οφειλές», αναφέρει λάβρα η εγχώρια «αρτίστα», προκαλώντας, προφανώς, τρόμο στη γερμανίδα Καγκελάριο.
Βεβαίως και η ίδια δεν κρύβει τον τρόμο της: «Καταλαμβάνομαι από τρόμο (σ.σ.: αυτή τη στιγμή καταλαμβάνεται;), εγώ, νεαρή, μόνη, άνεργη μητέρα για το μέλλον του εξάχρονου γιου μου, που όταν θα είναι σαράντα ετών θα πληρώνει για τα αμαρτήματα άλλων», προσθέτει η φωτιά και λάβρα με τις πολιτικές ανησυχίες.
Αχ διανοουμενάρες της Ελλάδας. Αχ καλλιτεχνάρες. Σε τι άλλα μαρτύρια θα μας υποβάλει η σιωπή σας...
Φοίβη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από