Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε από τον κ. Τέντε να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή και εποπτεύοντα του κ. Πεπόνη, να μελετήσει το φάκελο και να αποφασίσει εάν πρέπει να διαβιβαστεί ή όχι στη Βουλή ο φάκελος ή πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα. 

Αναλυτικότερα, ο κ. Γεωργίου με το υπόμνημά του ζητάει πριν από κάθε εισαγγελική ενέργεια να καταθέσει ο ίδιος και οι μάρτυρες που θα προτείνει.

Όπως είναι γνωστό, ο Ανδρ. Γεωργίου  περίμενε να τον καλέσει ο Γρ. Πεπόνης να καταθέσει ως ύποπτος, καθώς είχε λάβει σχετική προθεσμία και είχε ακολουθήσει σχετική συνεννόηση με τους δικηγόρους του. Όμως, αντί γι' αυτό, ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

Στο υπόμνημα του ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έχει ελέγξει τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα του 2009, τονίζοντας ότι τα «έχει αποδειχθεί χωρίς επιφυλάξεις και έχει αποφανθεί ρητώς ότι ο σχετικός υπολογισμός έχει γίνει σε πλήρη συμφωνία με τους κανόνες του ενωσιακού δικαίου».

Συνεπώς, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, «όταν η αρμόδια κατά το ενωσιακό δίκαιο Αρχή έχει αποφανθεί για την ορθότητα του υπολογισμού του ελλείμματος, η προκαταρκτική εξέταση είναι δύσκολο να την παρακάμπτει χωρίς τουλάχιστον εξιδιασμένη αιτιολογία».

Ακόμη, ο κ. Γεωργίου αναφέρει ότι από 17.12.2011 έχει καταθέσει στην Εισαγγελία 74 φακέλους, της τάξεως των 500 σελίδων ο καθένας. Οι φάκελοι αυτοί περιέχουν όλο το υλικό βάσει του οποίου υπολογίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ και επαληθεύθηκε από την Eurostat το έλλειμμα του 2009.

Τέλος, ο Ιωάννης Τέντες θα διαβιβάσει την Τρίτη το υπόμνημα του Ανδρέα Γεωργίου στον Νίκο Παντελή, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από