Ωστόσο, η Επιτροπή στην απόφαση της σημειώνει ότι για δύο επιμέρους αγορές και, συγκεκριμένα, για την αγορά των POS (ηλεκτρονικά μηχανήματα αποδοχής καρτών) και πρακτορεία επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), οι δυο τράπεζες θα πρέπει να δεσμευτούν σε συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες μάλιστα αποδέχθηκαν οι Alpha Bank και EFG Eurobank Ergasias ώστε να μην τεθεί θέμα αντιανταγωνιστικων συμπεριφορών.

Ειδικότερα για την αγορά αποδοχής καρτών, οι δυο τράπεζες που αποτελούν μέτοχους της εταιρείας Cradling δεν θα πρέπει να απαγορεύουν σε άλλες τράπεζες την χρήση των POS για τις δικες τους πιστωτικές κάρτες στα λιανεμπορικά καταστήματα καθώς επίσης και ότι οι εκπτώσεις για την εισφορά POS και η τιμολογιακή πολιτική θα γίνεται επί ίσοις όροις για όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι μέτοχοι της Cardlink. Αναφορικά με τις υπηρεσίες επεξεργασίας, τα μέρη θα εξακολουθήσουν να παρέχουν την ευχέρεια στα πιστωτικά ιδρύματα

που συμβάλλονται με την Cardlink και θα επιλέγουν όποιον πάροχο υπηρεσιών επεξεργασίας επιθυμούν.

Δεσμεύτηκαν επίσης και οι δυο τράπεζες , ότι για διάστημα δύο ετών από την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ενημερώνουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους προσφερόμενους όρους στους εκάστοτε πελάτες της Cardlink.

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του factoring, δηλαδή την πρακτορεία επιχειρηματικών δεσμεύσεων η επιτροπή ζητά από τις δυο τράπεζες να αντικαταστήσουν τον 26ο όρο της σύμβασης πρακτορείας της ALPHA κατά τρόπο ώστε να αποσαφηνίζεται ότι η δέσμευση του που αναλαμβάνει ο πελάτης των δυο τραπεζών να περιορίζεται σε εκείνες και μόνο τις απαιτήσεις που αποτελούν αντικείμενο της εκάστοτε σύμβασης πρακτορείας και όχι σε άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από τις τράπεζες (π.χ. δανεια, μισθοδοσίες κτλ).

Επιπλεον θα πρέπει να περιγράφεται ρητα οι ευθύνες που αναλαμβάνει αλλά και οι απαγορεύσεις που ισχύουν για οποίον συνάψει συνεργασία με τις δυο τράπεζες στο factoring.