Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε καμία τύχη απέναντι σε ένα τέτοιο ψυχολογικό πλεονέκτημα και το γνώριζε καλύτερα απ’ όλους ο Ζοζέ Μουρίνιο όταν δήλωνε «πόσους τίτλους πρέπει να κατακτήσω για να μη με αμφισβητούν;» λίγες ώρες πριν από το clasico στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου.

Προσέξτε: ο Τσάβι έστειλε συστημένη την μπάλα στον Πουγιόλ, ο οποίος ισοφάρισε με κεφαλιά το γκολ του Ρονάλντο. Ο Μέσι έβγαλε μόνος του με τον Κασίγιας τον Αμπιντάλ, που «έγραψε» το δεύτερο γκολ και το τελικό (1-2). Θέλετε και άλλα; Ο δαιμόνιος Αργεντινός φορούσε τα νέα του παπούτσια με την τεχνολογία αιχμής που κατέγραφαν στον εγκέφαλό τους (διαθέτουν μικροτσίπ) την κάθε του κίνηση.

Οι Μπλαουγκράνα θεώρησαν υποχρέωσή τους να τιμήσουν τη σημαντική για τον προπονητή τους ημέρα. Κι εκείνος ανταπέδωσε χθες, κατά τη διάρκεια του γεύματος που τους παρέθεσε για τα γενέθλιά του συμβολικά στη Μασία, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν να τους καθοδηγεί σε νέες επιτυχίες.

«Χάρη σε σας νιώθω αρκετά δυνατός για να συνεχίσω. Είστε εξαιρετικοί επαγγελματίες με τη συμβολή σας στην ομαδική δουλειά.

Σας χρειάζομαι όλους», είπε στους παίκτες και στους συνεργάτες του εμφανώς συγκινημένος ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από το καλοκαίρι του 2008, όταν ανέλαβε την Μπαρτσελόνα, ο Γκουαρντιόλα δεν έχει ηττηθεί ακόμη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε επτά αναμετρήσεις,

ενώ έφτασε τις εννέα νίκες επί της Ρεάλ σε 13 αγώνες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του δασκάλου του Γιόχαν Κρόιφ:

«Δεν είναι φυσιολογικό να έχει περάσει τόσος καιρός από την τελευταία μας ήττα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ μεγάλη. Και ούτε πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει πέντε βαθμούς περισσότερους στο πρωτάθλημα».

«Δεν είναι φυσιολογικό», υποστηρίζουν και οι ψυχολόγοι οι οποίοι θεωρούν ότι οι παίκτες του Μουρίνιο αντιμετωπίζουν πλέον ψυχολογικό πρόβλημα, ενώ για τον Ρονάλντο λένε πως παθαίνει «αλλεργία» κάθε φορά που βλέπει Μπλαουγκράνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στο παιχνίδι της Τετάρτης όσο και στην τελευταία αναμέτρηση για το πρωτάθλημα οι Μερένγκες προηγήθηκαν 1-0 αλλά στο τέλος ηττήθηκαν.

Ως είθισται ο Γκουαρντιόλα έμεινε προσγειωμένος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς φοβάται ότι η Ρεάλ δεν θα παραιτηθεί εύκολα από την πρόκριση στα ημιτελικά.

«Είναι σημαντικό να σκοράρεις μακριά από την έδρα σου. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πήραμε μία νίκη που μας γεμίζει περηφάνια, αλλά έχουμε παίξει μόνο το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να προσέξουμε στη ρεβάνς (την Τετάρτη) γιατί η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι ικανή για τα πάντα και οι αγώνες αυτοί κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Ο παίκτης που έκλεψε την καρδιά του Γκουαρντιόλα με την παρουσία του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν ο Αλέξις Σάντσες.

Η απόδοση του Χιλιανού, που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γκουαρντιόλα, ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι, ενώ στο ματς με τη Ρεάλ έτρεξε σαν μαραθωνοδρόμος καλύπτοντας όλους τους κενούς χώρους.

«Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Αλέξις. Επαιξε καταπληκτικό παιχνίδι. Εκλεψε την καρδιά μου.

Είναι πολύ νέος, αλλά θυσιάζεται συνέχεια. Είναι πολύ ταπεινός.

Πιστεύω ότι η ομάδα έκανε μια εξαιρετική μεταγραφή.

Οταν θα προσαρμοστεί πλήρως θα παίζει ακόμη καλύτερα», υπογράμμισε ο Γκουαρντιόλα.