Το UCAV αναπτύχθηκε και με τη συμμετοχή των εταιρειών SAAB, ALENIA, EADS-CASA, RUAG και ΕΑΒ και της DASSAULT AVIATION σε ηγετικό ρόλο.

Στην τελετή παρουσίασης του UCAV συμμετείχαν οι επίσημες Γαλλικές αρχές, υψηλοί αξιωματούχοι των χωρών μελών της κοινοπραξίας που αναπτύσσει το αεροσκάφος και των αντίστοιχων εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Η πρώτη πτήση, αφού πρωτα γίνουν οι δοκιμές κινητήρων , αναμένεται εντός του 2012.Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμαστικές πτήσεις σε διαφορα σενάρια στην Γαλλια την Ιταλία και την Σουηδία επί δυο χρόνια

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ κος Δημήτρης Γεωργιόπουλος.  

Την ΕΑΒ εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Φιλιππάκος, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικού κ. Ν. Βασιλόπουλος και η κα Ζαϊρα Μαριόλη-Ρήγα, Διευθύντρια Δ/νσης  Έρευνας, Σχεδίασης & Ανάπτυξης Αεροδιαστημικών Συστημάτων. Η ΕΑΒ σχεδίασε και κατασκευασε - με νεες τεχνολογίες - το 10% του αεροσκάφους και συγκεκριμένα το πίσω μέρος της ατράκτου, τα ακροφύσια κλπ.

«Πρόκειται για τεχνολιγικό άλμα για την εταιρία μας» έλεγε στους συνεργάτες του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Φιλιππάκος.

Το Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος (UCAV)   nEUROn  έχει μοναδικά επιχειρησιακά χαρακτηριστικά όπως να πετά με υψηλές ταχύτητες,  λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με απόλυτα stealth χαρακτηριστικά- δηλαδή είναι σχεδόν αόρατο από τα ραντάρ.

Το αεροσκάφος μπορεί να επιχειρεί στις πιο δύσκολες αποστολές -όπως καταστολή αεράμυνας, με ρίψη βλημάτων - χωρίς να υπάρχει κίνδυνος απώλειας χειριστή.

Το κόστος του,λένε οι κατασκευαστές τοθ είναι κλάσμα του κόστους των σύγχρονων μαχητικών.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από