Ο αγώνας είχε κάποιες καλές φάσεις, όχι όμως και την ποιότητα που αρκετοί ανέμεναν. Ο ΠΑΟΚ σημείωσε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και μετά το 1-0, όλα ουσιαστικά είχαν κριθεί.

Η ΑΕΚ στάθηκε καλά, μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ. Αυτό συνέβη στο 33′, όταν ο Κάλα κράτησε για λίγο τον Λάζαρ από τη φανέλα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής αποφάσισε πως πρόκειται για παράβαση. Καταλόγισε πέναλτυ, παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, μια απόφαση που του υπέδειξε ο βοηθός Κωσταράς. Ο Λίνο σημείωσε το 1-0 και ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικό προβάδισμα.

Το 2-0 έγινε στο 53′ με τον Αθανασιάδη από κοντά. Ο επιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπέλεκ σε κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία και αδράνεια του γκολκίπερ Αραμπατζή.

Η ΑΕΚ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Γιάχου. Λίγη ώρα μετά τη λήξη του ντέρμπι στην Τούμπα, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ έκανε σφοδρή επίθεση στον Κύρο Βασάρα, τον άνθρωπο που ορίζει τους διαιτητές και αναφέρθηκε σε «μικρούς διαιτητές και ακόμη πιο μικρούς βοηθούς».

Διαιτητής:Γιάχος.

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Κάλα, Σαλπιγγίδης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετό, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Π. Γκαρσία, Λάζαρ(80′ Μπαλάφας), Φωτάκης(86′ Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Λίνο (89′ Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Κοντοές, Μάκος(30′ Καφές), Λεονάρντο(46′ Λυμπερόπουλος), Σιαλμάς, Μπέλεκ, Γκερέιρο(60′ Κάρλος).

Εκπληξη από τον Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο, καθώς απέκλεισε τη Skoda στην Ξάνθη.

Ο Μαρσελίνιο έκανε το 1-0 στο 24′ για να έρθει η μεγάλη ανατροπή για την ομάδα των Σερρών με δύο γκολ του Ντα Κόστα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ισοφάρισε στο 44′ και έκανε το τελικό 1-2 στο 63′. Η Ξάνθη πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις με τον Μαρκόφσκι, αλλά ακυρώθηκε ως φάουλ από τον ρέφερι Κύρκο.

Να τονιστεί ότι έγινε και η κλήρωση της επόμενης φάσης(νοκ άουτ) του Κυπέλλου.

Τα ζευγάρια: ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, Παναιτωλικός ή ΟΦΗ-Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης -Κέρκυρα, Ολυμπιακός -Πανιώνιος.

Στην ημιτελική φάση(οι αγώνες θα είναι διπλοί) ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ -Ατρόμητος θα αγωνιστεί με τον νικητή του Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα.Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τους νικητές των άλλων δύο αγώνων της προημιτελικής φάσης.