Πού πήγαν τα χρήματα που έδωσε ο Πέτρος Παππάς; Σε αυτό το καίριο ερώτημα η «ΟΜΑΔΑ» ζήτησε διευκρινίσεις από τον Σταύρο Αδαμίδη, που είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει.

Ο πρόεδρος της Ενωσης είπε: «Αν όλοι οι εύποροι ΑΕΚτζήδες είχαν δώσει στην ΑΕΚ έστω και ένα μικρό ποσοστό απ’ όσα οι Παππάς και Νοτιάς, τότε η ΑΕΚ δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Παππάς έχει όντως βάλει περισσότερα χρήματα στην ΑΕΚ από όσα θα έπρεπε να δώσει βάσει της μετοχικής συμμετοχής του όλα αυτά τα χρόνια. Τα χρήματα που έδωσε από τις 15/3/2010, που αναλάβαμε, μέχρι τις 30/6/2011 φτάνουν για να καλύψουν τα ελλείμματα των σεζόν 2009-2010 και 2010-2011. Το πρόβλημα είναι ότι το μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών πήγαν για να καλύψουν υποχρεώσεις προηγούμενων χρόνων.

Για παράδειγμα, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, που είχαν συσσωρευτεί από το 2008 και μετά. Σήμερα έχουμε μειώσει αυτήν την υποχρέωση περίπου στις 250.000 ευρώ.

Δηλαδή πληρώσαμε το ΟΑΚΑ για τη δική μας χρήση και καλύψαμε 1,2 εκατ. ευρώ προηγούμενων χρόνων και διοικήσεων. Το ίδιο έγινε και με άλλες συσσωρευμένες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, μάνατζερ και ποδοσφαιριστές. Αυτά πλήρωναν ως επί το πλείστον οι Παππάς, Νοτιάς. Αν είχαμε αυτό το 1,2 εκατ. ευρώ του ΟΑΚΑ οι παίκτες θα είχαν εξοφληθεί. Ετσι, ταμιακά, αν τα χρήματα που έδωσαν οι Παππάς, Νοτιάς πήγαιναν αποκλειστικά για τις χρήσεις αυτής της διοίκησης, αυτές θα είχαν κλείσει με μηδέν παθητικό.

Χθες πληρώσαμε στους ποδοσφαιριστές 520.000 ευρώ και τις τελευταίες 30 ημέρες τους έχουμε μοιράσει 1 εκατ. ευρώ. Εχουμε ακόμα οφειλές από πέρυσι (δόσεις Ιουνίου ως επί το πλείστον) αλλά έχουμε δώσει αρκετά χρήματα σε παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι.

Σε λίγες ημέρες θα μιλήσουμε στον κόσμο για το θέμα των επενδυτών με ονόματα και λεπτομέρειες. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον και ευελπιστούμε σε αίσιο τέλος. Δυστυχώς αν δεν ολοκληρωθούν οι επαφές δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι 100%».

n Στον αγωνιστικό τομέα, σήμερα θα διαπιστωθεί αν οι Κάλα, Καράμπελας θα μπορέσουν να αγωνιστούν στον αυριανό (20.00) εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ.

n Σε διαπραγματεύσεις με τον Γκέντσογλου βρίσκεται η διοίκηση για να λυθεί το συμβόλαιό του.