Η περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ είναι ενδεικτική του επιπέδου τού ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο γάλλος σούπερ σταρ, για μία ακόμη φορά βρέθηκε στα μέρη μας, το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να περάσει μια νύχτα στα μπουζούκια. Οποτε βρίσκει ευκαιρία, παίρνει το αεροπλάνο και θυμίζει την παρουσία του σε όσους τον ξέχασαν. Αλλωστε, και χρόνο διαθέτει και ξεκούραστος παραμένει, καθόσον στη Λάτσιο δεν αγωνίζεται συχνά. Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν εκτός αποστολής των Λατσιάλι. Εδώ «ο πρώτος των πρώτων», στην Ιταλία ένας απλός παίκτης μεταξύ όλων των άλλων, δίχως γκολ και χωρίς λάμψη. Και κυρίως χωρίς τον κόσμο να ασχολείται με τον Σισέ, να περνά κάθε του ενέργεια από κόσκινο, να τον αποθεώνει με το παραμικρό.

Στην Ιταλία, ο Σισέ πήγε με στόχο να αγωνιστεί σε ένα χλιδάτο πρωτάθλημα, μια διοργάνωση που στη βιτρίνα της περιλαμβάνει κάποια από τα αστέρια του παγκόσμιου στερεώματος.

Το στοίχημα δεν του βγαίνει και, άρα, ρίχνει κλεφτές ματιές στον ΠΑΟ, μια ομάδα που αγαπά πολύ, όπως δεν παραλείπει να τονίζει όταν του προσφέρεται η δυνατότητα.

Ουδείς αμφισβητεί πως με τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Γάλλος οικοδόμησε μια ωραία, ειλικρινή και αμφίδρομη σχέση. Αλλά δεν πρέπει να αμφισβητείται και το ακόλουθο: ο Τζιμπρίλ στη Σούπερ Λίγκα πέταγε τα γκολ σαν παστέλια! Ολοι αγωνίζονταν γι’ αυτόν, στον ΠΑΟ δημιουργούσαν ευκαιρίες να βάζει γκολ ο εκκεντρικός φορ και, εν τέλει, ορισμένες φάσεις ήταν έτοιμες και στο πιάτο. Τώρα, η πραγματικότητα μοιάζει διαφορετική. Γιατί το επίπεδο του Καμπιονάτο είναι ανεβασμένο, ο Σισέ δυσκολεύεται, πρέπει να βγαίνει στα πλάγια, να δίνει μάχες, να πασχίζει για τη θέση του στην ενδεκάδα και να μη θεωρείται αυτή δεδομένη.

Ολα αυτά αποδεικνύουν πού ακριβώς βρισκόμαστε. Ας προσγειωθούμε. Κάποιοι είναι παικταράδες ολκής στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά εκτός χώρας η λάμψη τους δείχνει θολή. Ετσι συμβαίνει και με την ιταλική περιπέτεια του Σισέ.