Και αυτό διότι οι Ερυθρόλευκοι αρχίζουν αύριο το βράδυ (21.45 – Novasports 3) στο ΣΕΦ με το δυσκολότερο διαγώνισμα της χρονιάς έως τώρα !

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των πρώην Ερυθρόλευκων Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννη Σφαιρόπουλου αλλά και Μίλος Τεόντοσιτς είναι από τα φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου, πόσω μάλλον για τον αυριανό αγώνα.

«Είναι δύσκολο να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τη δεδομένη στιγμή και δεν το λέω αυτό μόνο για το 10-0 που έχει έως τώρα στη διοργάνωση. Η ΤΣΣΚΑ είναι η κορυφαία ομάδα σε ευστοχία, η κορυφαία στα τρίποντα και τις ασίστ. Δεν έχω πει ποτέ για έναν αντίπαλο ότι είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ είναι», τόνισε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς που δεν του έφταναν οι τραυματισμοί, του ήρθε και το πρόγραμμα ανάποδα (θα ήταν ιδανικό για πρεμιέρα να έπαιζε στη Μόσχα), ενώ παρέμεινε στην Αρκούδα και ο σούπερ Κιριλένκο !

Γι’ αυτό και ο «Ντούντα» με το επιτελείο του έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ιδιαίτερα για τους δύο νέους «μαθητές», τους Αμερικανούς Ντόρσεϊ και Λο.

Οχι μόνο στα συστήματα της ομάδας, αλλά και πώς να παίξουν αποτελεσματικότερη άμυνα, έστω και αν χρειαστεί να συμμετέχουν για 5 λεπτά. «Αν θέλουμε να αντεπεξέλθουμε πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά ώστε να σταματήσουμε το τρομερό νούμερο των 85 πόντων που έχει στην επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια», πρόσθεσε ο κόουτς. Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης έδωσε το σύνθημα: «Δέν έχουμε να χάσουμε τίποτα κόντρα σε μια τεράστια ομάδα, αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας για νίκη».

Από την πλευρά του, ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν έκρυψε τη χαρά του που επιστρέφει (έστω, αντίπαλος) στο αγαπημένο του ΣΕΦ.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Την πρώτη μεγάλη νίκη της σεζόν ψάχνει ο Αρης απόψε (19.45 – ΕΤ3) κόντρα στην πολύ ισχυρή Κίμκι, στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Γιούροκαπ.

Οι Κίτρινοι ποντάρουν στη δύναμη της έδρας και ελπίζουν ότι θα βγάλουν εκτός ρυθμού την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις.

«Θα καταλάβετε από την πρώτη στιγμή του αγώνα τι έχουμε ετοιμάσει», είπε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Τέλος, ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Ααρον Πέτγουεϊ (32 χρ., 2,11 μ.).