Ο Ντιόγκο λοιπόν έδεσε ξανά στο λιμάνι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε την ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα στον προχθεσινό αγώνα με τον Λεβαδειακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (3-1), λόγω απουσίας των τραυματιών Τζιμπούρ, Πάντελιτς.

Ωστόσο δύο γκολ σημείωσε ο Κέβιν Μιραλάς. Ο βέλγος επιθετικός έφθασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πρώτος στην άτυπη εσωτερική κόντρα στο σκοράρισμα, αφήνοντας πίσω δύο γκολ τους Τζιμπούρ, Πάντελιτς (έχουν πετύχει από 9 τέρματα).

Ο Ντιόγκο είχε αγωνιστεί στο τελευταίο ματς με τα ερυθρόλευκα τον Αύγουστο του 2010 στο φιλικό με τη Ρόμα, πριν από τη μετακίνησή του υπό μορφή δανεισμού στις βραζιλιάνικες Φλαμένγκο, Σάντος. Οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αποδοκιμάσει τότε τον Ντιόγκο. Προχθές πάντως στο φαληρικό γήπεδο ο βραζιλιάνος φορ έτυχε θερμής υποδοχής από τους φίλους του Ολυμπιακού και στην προσωπική σελίδα του στο twitter έγραψε ότι είναι ικανοποιημένος από τη νίκη και από τη στήριξη των οπαδών της ομάδας του.

Ο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι ο Ντιόγκο στάθηκε καλά στο τερέν: «Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι γι’ αυτόν. Στην πρώτη αποστολή του ήταν και βασικός. Στάθηκε καλά. Σίγουρα θα πρέπει να εγκλιματιστεί περισσότερο. Θα πρέπει να βρει τη θέση του και να μας βοηθήσει πιο πολύ στη συνέχεια».

Ο Βραζιλιάνος ήταν ομαδικός, είχε όρεξη, έμεινε όμως μακριά από την εστία του Λεβαδειακού. Χρειάζεται παιχνίδια για να προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό. Ο Λεβαδειακός ήταν μαχητικός, μείωσε το σκορ (2-1), όμως δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα παραπάνω στο φαληρικό γήπεδο.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία του Μέγερι, ενώ ο Ιμπαγάσα βοήθησε τα μέγιστα στη δημιουργία του παιχνιδιού. Στο 41′ σε φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Κούρμπος έπιασε κεφαλιά και η μπάλα καρφώθηκε στα δίχτυα της εστίας του (1-0). Τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Μιραλάς, ο οποίος σημείωσε το 2-0.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου αντέδρασε στο 65′ με τον Ναπολεόνι, ο οποίος μείωσε το σκορ (2-1). Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως (67′) με τον Μιραλάς. Ο Μανιάτης έβγαλε σέντρα και ο Βέλγος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι. Στο 52′ ο Φουστέρ βρέθηκε στο τερέν από μαρκάρισμα του Ιωάννου. Στο 83′ πάλι ο Ιωάννου τράβηξε από τη φανέλα τον Χολέμπας, ο οποίος βρέθηκε στο τερέν. Η δεύτερη περίπτωση ήταν πέναλτι, που δεν έδωσε ο διαιτητής Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Κίτρινη κάρτα: Μαχαίρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν (65′ Ορμπάιθ), Φουστέρ, Ιμπαγάσα (84′ Γέστε), Μιραλάς, Ντιόγκο (70′ Αμπτούν).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαχαίρας, Αλεξίου, Ιωάννου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Βιάνα, Κοιλιάρας (58′ Φαβάλι), Ζαουί, Σουμπίνιο (64′ Βασιλείου), Ναπολεόνι (76′ Πόποβιτς).

Στη λίστα των τραυματιών προστέθηκε ο Μόνχε, ο οποίος αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με τράβηγμα στον δεξιό μηρό. Σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι Τζιμπούρ (ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο), Τοροσίδης (ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους) έκαναν θεραπεία.