ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το ανάποδο ψαλίδι του βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στο 85′ και οι οκτώ αποκρούσεις του Καρνέζη έδωσαν τη νίκη (0-1) στους φιλοξενούμενους, ενώ ο ΠΑΣ έχασε διψήφιο αριθμό ευκαιριών!

Στο παγωμένο και ακατάλληλο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών γήπεδο των Ζωσιμάδων ο πειραιώτης διαιτητής Σπάθας άρχισε το παιχνίδι με 40λεπτη καθυστέρηση, ενώ έδειξε ατολμία να αναβάλει ή εν συνεχεία να διακόψει το ματς. Αρχικά έκρινε ότι το γήπεδο ήταν ακατάλληλο, αφού κάποια σημεία του είχαν πάγο και οι παίκτες θα κινδύνευαν να τραυματιστούν. Πέρασαν 40 λεπτά προκειμένου δύο άτομα να βρουν τον χρόνο να καθαρίσουν τον αγωνιστικό χώρο με ειδική βούρτσα, ενώ το αυτοκινητάκι που μπαίνει για τους τραυματισμούς χρησιμοποιήθηκε και αυτό για να πατήσει το γήπεδο!

ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ

Εικόνες που δυσφημούν τη Σούπερ Λίγκα, τον διαιτητή, τους υπεύθυνους του γηπέδου που περίμεναν την ώρα έναρξης του αγώνα για να λάβουν τα μέτρα τους και να… λειώσει ο πάγος. Το ματς άρχισε, ο πάγος όμως δεν είχε υποχωρήσει!

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άρχισαν να πέφτουν (τραυματίστηκε ελαφρά ο Μαυρίας), ο Φερέιρα διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες χωρίς να αλλάζει κάτι και ο Λέτο με τον Σπυρόπουλο που ήταν στον πάγκο, πήραν πρωτοβουλία μπας και διακοπεί το ματς! Πήγαν στον πάγκο του ΠΑΣ για να πείσουν τους αντιπάλους να αναβληθεί ο αγώνας, με αποτέλεσμα ο Σπάθας να τον διακόψει για 7 λεπτά.

Ο διαιτητής απέβαλε τον βοηθό του Φερέιρα, Γκόμεζ, από τον πάγκο. Παράλληλα, έδειξε κίτρινη στους Λέτο και Σπυρόπουλο.

Ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και αν δεν ήταν ο Καρνέζης που έβγαλε δύο τετ α τετ με τον Βίλα, θα είχε ανοίξει το σκορ.

Ακόμη και στο 89′ (σουτ Σκούφαλη) αυτός ήταν που κράτησε όρθιο τον ΠΑΟ, ενώ μέχρι το γκολ του Κλέιτον ο Κηπουρός είχε κάνει επίσης εκπληκτικές αποκρούσεις.

Η είσοδος του Λέτο στο 62′, ο οποίος δεν έπαιξε βασικός λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟ. Στο 75′ ο Ζαραδούκας έσωσε τον ΠΑΣ αφού έδιωξε πάνω από τη γραμμή της εστίας σουτ του Κλέιτον, ενώ λίγο πριν ο Κηπουρός είχε βγάλει με υπερένταση κεφαλιά του Λέτο. Ο κίπερ του ΠΑΣ νίκησε τον Τοτσέ στο σουτ που έκανε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε ο Κλέιτον.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87′ Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (90′ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58′ Τζάνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (62′ Λέτο), Κουίνσι (78′ Φουρλάνος), Μαυρίας (4′ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.