Λίγες ευκαιρίες, δυνατές μονομαχίες και ισχυρό κίνητρο ήταν τα χαρακτηριστικά του ισόπαλου χωρίς γκολ αγώνα της Κέρκυρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν με τον Μαϊστόροβιτς στο 7′.

Την ίδια ώρα ο Αστέρας αναζητούσε συνθήκες αιφνιδιασμού. Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της Κέρκυρας καταγράφηκε στο 26′, όταν κεφαλιά του Ιωάννου βγήκε άουτ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Τρίπολη τους κρατούσε μακριά από την περιοχή της με καλή αμυντική οργάνωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό.

Ηταν ξεκάθαρο ότι το γκολ θα έκρινε τον νικητή. Τη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Σολάκης στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογική συγκομιδή δεν απογοήτευσε τον Χάβι Γκράθια. «Το θετικό είναι ότι συνεχίζουμε να παίρνουμε βαθμούς. Ωστόσο δεν καταφέραμε να παίξουμε τόσο καλά όσο είναι οι δυνατότητές μας», τόνισε ο προπονητής της Κέρκυρας.

n «Γνωρίζαμε τι κινδύνους έκρυβε η αναμέτρηση με τον Αστέρα. Περιμέναμε πως οι αντεπιθέσεις των αντιπάλων θα μας δυσκόλευαν. Δεν είχαμε φρεσκάδα, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

n Ο Σάκης Τσιώλης είχε στόχο γκολ στα πρώτα λεπτά. «Ηταν ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Θέλαμε να αιφνιδιάσουμε την Κέρκυρα στα πρώτα λεπτά και το καταφέραμε με κάποιες καλές ευκαιρίες. Ωστόσο δεν τις αξιοποιήσαμε όπως έπρεπε», είπε ο προπονητής του Αστέρα.

«Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο βάζοντας να παίξουν μαζί ο Σολάκης και ο Περόνε. Ωστόσο η Κέρκυρα άρχισε να πιέζει και σε κάποιες φάσεις ήμασταν και λίγο τυχεροί. Κρατάω από το ματς το στοιχείο της ομοιογένειας που βλέπω σιγά σιγά να αποκτά η ομάδα», πρόσθεσε.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Αγρίτης (89′ Μπάρκογλου), Γιάντσης (60′ Καλαντζής), Μαϊστόροβιτς, Οσμαν, Γκουστάβο, Μαρτίν, Ιωάννου (74′ Τσίγκας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Χακόμπο, Πιπίνης, Χουανίτο, Φορμίκα (83′ Χούλι), Περόνε (68′ Αλβαρες), Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος, Ράγιο, Κουρμπέλης, Πουλίδο, Μπρέσκα (56′ Σολάκης).