Τελευταία αρκετοί αναγνώστες αισθάνθηκαν την ανάγκη να διαβιβάσουν στη στήλη επιστολή κυρίας, που δηλώνει δε και ιδιότητα «αρθρογράφος», προς το βρετανικό δίκτυο Channel 4, στην οποία τα σούρνει αρκούντως στους Εγγλέζους υπερασπίζοντας τα δίκαια της ασπίλου, αμώμου και βεβαίως εξαιρετικά εκ-πολιτισμένης ημών φυλής.

Είναι γνωστόν παγκοσμίως πως όταν εμείς – ποιοι εμείς, είναι άλλο θέμα… – γεννούσαμε δημοκρατίες όοοοοοολοι οι άλλοι στην υφήλιο απλώς κρέμονταν από τα δέντρα και έκαναν κούνια μπέλα. Είναι γνωστόν και πως αυτή η οπτική μας κάνει να αλαφρώνουμε τη θέση μας από τα μύρια όσα έχουμε κάνει ως φυλή στον τόπο, το κράτος, τους θεσμούς μας και κυρίως στην αισθητική και την ευγένεια, που επικαλείται αυθαίρετα η επιστολογράφος – λιβελογράφος – αρθρογράφος και που κάποιοι όπως φαίνεται καλούν τους πάντες να αναπαραγάγουν το άρθρο – επιστολή – λίβελό της όπου μπορούν.

Ποτέ όμως δεν είναι αρκετό να το ακούμε μόνο μία φορά και μόνο σε μία μορφή πως είμαστε ανώτερα όντα, μπροστά στα άλλα τα ποταπά σκουλήκια που εκείνα μας φταίνε για όλα – άσε που μας πήραν και τα Ελγίνεια.

Εξ ου και είναι απόλαυση να το ξαναδιαβάζουμε (έστω και αποσπάσματα), ειδικά όταν είναι τόσο χαριτωμένα εμπεριστατωμένο:

«Αγαπητοί μου κύριοι του καναλιού 4. Πληροφορήθηκα, όπως και άλλοι Ελληνες, την προβολή του νέου σας ριάλιτι, το οποίο μας προσβάλλει πάρα πολύ.

Επειδή είστε αγενείς και δεν μπορώ να σας κατηγορήσω γι’ αυτό διότι ως λαός δεν έχετε προσφέρει ποτέ τίποτα στην ανθρωπότητα (πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά όλα τα πήρατε από εμάς, θα είμαι και εγώ όσο πιο ευγενική μπορώ διότι όπως βλέπετε ως Ελληνίδα δεν θα μπορούσα ποτέ να πέσω στο επίπεδό σας!

Πώς θα σας φαινόταν φίλοι μου αν εμείς ξεκινούσαμε ένα ριάλιτι με την ονομασία «Go British for a week»;

Θα είχαμε πολλά να δείξουμε εκεί. Προπάντων το φέρσιμό σας όταν πίνετε όταν πάτε σε μια ξένη χώρα, ξεχνώντας βεβαίως την ευγένειά σας και τους νόμους σας. Σας σέρνουν λιπόθυμους από το ποτό στα σπίτια σας.

Θα μπορούσαμε να δείξουμε επίσης την εγκληματικότητα και τον χουλιγκανισμό που έχετε άφθονο.

Και να μην ξεχάσω την εμμονή σας με τη συνεύρεση, την οποία έχετε αναγάγει σε «εθνικό σπορ» ανάμεσα στα άτομα του ιδίου φύλου. Ειδικά το τελευταίο είναι η εθνική σας ξεφτίλα παγκοσμίως.

Και πριν σκεφτείτε για τα ψεύδη περί αρχαίας Ελλάδας, ανοίξτε κάποιο βιβλίο να πληροφορηθείτε περί του θέματος (από σοβαρές πηγές).

Αλλά δεν θα το κάνουμε (το ριάλιτι). Και ξέρετε γιατί; Γιατί είμαστε περήφανοι ως λαός και όχι κομπλεξικοί. Γιατί όλα, μα όλα άρχισαν από αυτό τον ιερό τόπο. Γιατί η Ιστορία μας είναι η σημαντικότερη και η πιο μακρά παγκοσμίως. Γιατί μετράμε τους περισσότερους ήρωες καθώς και επιστήμονες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα παγκοσμίως.

Γιατί εμείς σας ξελασπώσαμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχετε την κυρία Μέρκελ καγκελάριο από την άλλη μεριά του καναλιού..

ΥΓ: Είναι τυχαίο που όσοι μας διασύρουν μας χρωστάνε και από κάτι; Επί τη ευκαιρία, μπορείτε να μας στείλετε πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς και αρκετά χρήματα που βγάλατε ως χώρα από την έκθεσή τους τόσα χρόνια».

Φοίβη