Η θέα από το Ποποκατεπέτλ

Αγαπητή Φοίβη.

Είστε πολύ ευρηματική και γλαφυρή, σας θαυμάζω γι’ αυτό.

Τώρα ας πάμε στα σημαντικά και σοβαρά που είναι το Μνημόνιο, η τρόικα, οι απολύσεις, οι εφεδρείες, τα μισθολόγια, το Δημόσιο και η καταστροφή που ήλθε.

Επειδή η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα, διαβάστε τα επισυναπτόμενα για να βρείτε την άλλη μισή αλήθεια, την οποία τα Μέσα απέκρυψαν επιμελώς.

(«ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» , «Η Καθημερινή», οι άλλες εφημερίδες και τα κανάλια)* επικεντρώθηκαν στο Δημόσιο και δεν είπαν κουβέντα για τον ιδιωτικό τομέα, την ιερή αγελάδα που απέτυχε εξίσου παταγωδώς με το Δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας και το εμπορικό δαιμόνιο της φυλής κατέληξαν στο εισαγωγικό εμπόριο και η φυλή στον καταναλωτισμό ξένων προϊόντων. Και γι’ αυτό δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης σαν πόλος δύναμης έχουν την ίδια ευθύνη.

* (υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού).

Μετά τιμής, Πέτρος Βέργουλας, Γλυφάδα

Υπάρχουν πολλά σοβαρά στοιχεία και έρευνες ολκής, αγαπητέ Πέτρο, που να αποδεικνύουν ότι τα μέσα ενημέρωσης ευθύνονται, φέρ’ ειπείν, για την κάμψη στην αγορά, για τη μείωση της κατανάλωσης – στην οποία μας έχουν εκπαιδεύσει συστηματικά οι ευρωπαίοι εταίροι μας για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους -, όπου οδήγησε η υπερφορολόγηση (μόνον) του μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, ήτοι των μικρομεσαίων μισθωτών και συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, και για την δραματική ανεργία λόγω ακριβώς του φαύλου κύκλου της μείωσης της κατανάλωσης και των απολύσεων / ανεργίας; Φταίνε τα Μέσα που ακόμη και πρόσφατα οι «αγρότες» μας εξασφάλιζαν τον βιοπορισμό τους μόνον από εικονικές επιδοτήσεις βαμβακιών, δηλώνοντας ως καλλιεργημένες εκτάσεις τέσσερις φορές το εμβαδόν της Ελλαδίτσας; Φταίνε τα Μέσα που οι πολιτικοί χώνουν από πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς εκατομμύρια μέλλοντες ψηφοφόρους τους – για να παραμένουν στην εξουσία και να τρώνε με χρυσά κουτάλια – σε δημόσιες θέσεις, συνήθως για να ξύνονται και να εισπράττουν παχυλότατους μισθούς για το τίποτα, κάποιοι και 16 ή και 18 τον χρόνο, μαζί με επιδόματα «έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία τους»; Φταίνε τα Μέσα για την ατιμωρησία κάθε ενόχου για παράνομη πράξη σ’ αυτή τη χώρα από μια Δικαιοσύνη που ο κάθε τυχόν ιεράρχης παίρνει το δικαίωμα να την χαρακτηρίζει σαθρή, αν και καλοπληρωμένη και διόλου θιγείσα στα οικονομικά κεκτημένα της; Αν ναι, τότε… το δίκιο σας βουνό. Ισως και ηφαίστειο. Το Ποποκατεπέτλ!