Οι ατάκες

H πρόταση που διατυπώθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι πολιτική πρόταση που τού δίνει υπόσταση στην σχέση του με την κοινωνία. Tο Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να συμφωνήσει στην πραγματοποίηση ενός δίκαιου απολογισμού, στην συγκρότηση ενός πολιτικού προγράμματος και στην εκλογή νέας ηγεσίας όσο το δυνατόν πιο άμεση και κατηγορηματικά προσδιορισμένη.

Πέτρος Ευθυμίου

«Τι είπε η Μαργαρίτα που τη διαδέχθηκε τώρα η Αντζελα;».

Ο Στέφανος Τζουμάκας αναφερόμενος στις Μάργκαρετ Θάτσερ και Ανγκελα Μέρκελ

«Είμαι από τα λίγα εναπομείναντα ιδρυτικά στελέχη. Ανήκω σε μια γενιά που απέρχεται».

Απόστολος Κακλαμάνης

«Τι περιμένατε, οι πολίτες να μας πούνε κόψτε κι άλλο; Μαζοχιστές είναι;».

Φίλιππος Πετσάλνικος

Οι πλατφόρμες

Κείμενο 10+1 θέσεων για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το υπογράφουν: Δημήτρης Σακελλάρης, Αντώνης Ελευθεριάδης, Θεμιστοκλής Τζήμας, Κώστας Μαμέλης

n Του Απόστολου Κακλαμάνη: Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες να πραγματοποιηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει εάν θα αλλάξει τις διαδικασίες εκλογής προέδρου, Εθνικού Συμβουλίου και Πολιτικού Συμβουλίου και αναλόγως θα ενεργήσει το ίδιο ή θα παραπέμψει στη βάση για την εκλογή των οργάνων, περιλαμβανομένου και του προέδρου.

n Κείμενο 16 μελών του Εθνικού Συμβουλίου:

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα να καταθέσει σχέδιο νόμου για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δηλαδή τη χρηματοδότηση των κομμάτων και το εκλογικό σύστημα.

n Κείμενο 9 μελών του Εθνικού Συμβουλίου: Να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα ταυτόχρονα με την εκλογή προέδρου για τον επανακαθορισμό της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ.