Θυμάμαι την ΕΔΗΚ
Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, υπήρχε ένα κόμμα, η Ενωση Κέντρου, το οποίο ξεκίνησε τη μεταπολιτευτική κούρσα ως κόμμα εξουσίας και αργότερα μετονομάστηκε σε ΕΔΗΚ. Κι ύστερα, ήρθε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και έστειλε τη μεγάλη παράταξη του δημοκρατικού Κέντρου στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Τι θέλω να πω ενθυμούμενος αυτή την ιστορία; Οτι τίποτα δεν κρατάει αιώνια και αυτό είναι προειδοποίηση στα στελέχη του θεσμικού ΠΑΣΟΚ. Αν δηλώσουν πώς θέλουν να βγουν απ' την κρίση μπορεί να το σώσουν. Αλλιώς, θα πάνε να συναντήσουν την ΕΔΗΚ. Κενό, τους διαβεβαιώ, δεν θα υπάρξει. Το εγγυάται η Ιστορία.
Κατερίνα Πανάγου, Αθήνα
Γράμμα στον πρόεδρο
Αγαπητέ πρόεδρε, σε όλους αυτούς που χρόνια στήριξαν και αγωνίστηκαν για τις ιδέες και τις αξίες του σοσιαλισμού, πέρα από ένα μεγάλο συγγνώμη, τους χρωστάμε το χαμόγελο και την ελπίδα που τους στερήσαμε. Κυρίως χρωστάμε το δικαίωμα στη νέα γενιά να μπορεί να ονειρεύεται και να προσδοκά μια κοινωνία δικαιότερη, μια πατρίδα αξιοπρεπή και περήφανη. Προσδοκούμε να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Στην προσπάθειά σας αυτή, θα είμαστε μαζί σας, συμβάλλοντας στη ριζική και συλλογική εξέλιξη όλων των απαιτούμενων διαδικασιών που θα οδηγούν στη διαμόρφωση της νέας ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ, στην ανανέωση της πολιτικής και οργανωτικής του δομής, στην εκλογή νέων οργάνων και νέας ηγεσίας (...).
Γρηγόρης Παπαχρήστος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας (το κείμενο υπογράφεται και από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πιερίας)
Συσσωρευμένη ασάφεια
Ακούγοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο και παρακολουθώντας τον διάλογο για το μέλλον του Κινήματος στην εφημερίδα σας, πρέπει να σας πω εν πάση ειλικρινεία ότι εφρικίασα. Ποτέ δεν έχω δει τόσο συσσωρευμένη ασάφεια για ένα θέμα που θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί με όσο το δυνατόν πιο πολλή σαφήνεια. Τι ΠΑΣΟΚ χρειάζεται η χώρα, με ποιες θέσεις, ποιον αρχηγό, για ποια χώρα; Ουδείς και ουδεμία (πλην του κ. Ηλία Μόσιαλου, στο άρθρο του τού περασμένου Σαββάτου) κάνουν τον κόπο να μπουν στην ουσία του προβλήματος. Οι υπόλοιποι αναπαράγουν τη ρητορική ενός ΠΑΣΟΚ που πορεύτηκε με την κεκτημένη ταχύτητα του καθεστωτικού κόμματος. Αναρωτιέμαι: πόσοι έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει, επειδή έχει αλλάξει η κατάσταση στη χώρα;
Μιχαήλ Προκοπίου, συνταξιούχος βιολόγος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από