Δύσκολος χαρακτήρας ο Νέρι Καστίγιο, είναι γνωστός για τα καμώματά του με τον Ολυμπιακό, μολονότι ταλαντούχος. Στον Αρη δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο θα ήθελε και ο πολωνός προπονητής Μίχαλ Πρόμπιερζ, που αντικατέστησε τον Τσιώλη, τον πέταξε εκτός 11άδας αφού δεν ταίριαξαν τα χνώτα τους και ο Μεξικανός έκανε τα δικά του. Είχε συζητηθεί ακόμη και λήξη του συμβολαίου του όταν ο Καστίγιο αντέδρασε άσχημα (δεν πήγε στον πάγκο) όταν έγινε αλλαγή στο 55′ από τον Σολτάνι στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Την επομένη ο Πολωνός τού ζήτησε να μην ξεντυθεί καν στην προπόνηση για να προπονηθεί! Με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο ο Καστίγιο έπαιξε, ήταν καλός και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Καστίγιο, που παλαιότερα στον Ολυμπιακό είχε προβλήματα και με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, περίμενε την ώρα των δηλώσεων για να πληγώσει τον πρώην προπονητή του. Στην ερώτηση αν «το γκολ του ήταν απάντηση» είπε «όχι», αλλά μετά…

«Δεν έχω να δώσω καμία απάντηση με το δικό μου γκολ. Το μόνο που έχω να πω είναι ευτυχώς που αυτός ο προπονητής είναι παρελθόν για τη δική μου ομάδα, γιατί με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούσε στη Β’ Εθνική».