Λόγια πίκρας, αλλά και θυμού, κουβέντες οργής που μπορεί να γίνουν εντός της ομάδας αλλά και εκτός, ατάκες που μπορεί να είναι και στο πόδι ή στο φεύγα, όπως συνέβη με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Οταν ήμασταν μικροί και περπατούσαμε ξυπόλητοι, οι γονείς μας προσπαθούσαν να μας προφυλάξουν για να μην πατήσουμε κάποιο σκουριασμένο καρφί.

Από τα άλλα καρφιά όμως πώς να προφυλαχθείς, καθώς βγαίνουν αυθορμήτως και πολλές φορές, αν πρόκειται για ευρέως γνωστό πρόσωπο, κάνουν ακόμη και τον γύρο του κόσμου;

Συμβαίνουν παντού, ωστόσο θα θυμηθούμε κάποιες τρανταχτές περιπτώσεις της φετινής σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.
ΦΕΡΕΪΡΑ

Οπως για παράδειγμα τον περίπατο του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα και το γεγονός ότι ένας αναπληρωματικός, ο Πάντελιτς, είχε σκοράρει 4 γκολ (0-4 το σκορ), που φαίνεται ότι είχαν «γράψει» στον ψυχισμό του πορτογάλου προπονητή.

Ετσι, μετά τη δύσκολη νίκη της ομάδας του επί της Κέρκυρας και αφού είχε ολοκληρώσει τις συνήθεις δηλώσεις του, πιάστηκε από κάτι για να ξεστομίσει στο… φεύγα: «Η ίδια Κέρκυρα ήταν με τον Ολυμπιακό;». Ξέρετε τι είπε ο Μαρινάκης στου Ρέντη όταν πήγε για να κάνει παρατηρήσεις μετά το «Χ» με τη Δόξα Δράμας και να ρίξει πρόστιμο; «Δώσατε δικαίωμα στην Ελλάδα να μας χλευάζει και να μιλάει για μας απαξιωτικά ο Φερέιρα…».

Ξέρετε τι είναι να έχεις τη στενοχώρια σου, τις μαύρες σου, να μην έχεις σκοράρει εναντίον της τελευταίας ομάδας στο πρωτάθλημα και να διαβάζεις ότι ο προπονητής του αιώνιου αντιπάλου σου σού λέει στην ουσία ότι από την Κέρκυρα πέρασες χωρίς να… ιδρώσεις; Η πρόκα του 65χρονου πορτογάλου προπονητή φαίνεται ότι είχε βρει τον στόχο της!