ΔIAΣ Vs Κουλούρη. Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αφίσας που θα προανήγγελε κάποιον μεγάλο αγώνα κατς (προ)περασμένων δεκαετιών. Τότε που μεσουρανούσαν ο Τρομάρας, ο Πεφάνης και ο μακαρίτης ο Απόστολος Σουγκλάκος. Σήμερα, όμως, πρόκειται για το νέο συγκλονιστικό περιστατικό που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής επικαιρότητας.

Φυσικά και δεν πρόκειται να πάρω θέση. Δεν ήμουν μπροστά και έχω μάθει να μην κρίνω ένα γεγονός από το ποιοι ενεπλάκησαν σε αυτό. Εγώ τουλάχιστον.

Γιατί στην Ελλάδα τα γεγονότα δεν έχουν καμία σημασία. Ο Eλληνας είναι οπαδός και έχει ήδη βγάλει την ετυμηγορία του. Δίνω μερικά παραδείγματα: Eλληνας – μετανάστης; Το δίκιο το έχει από τα αποδυτήρια ο Eλληνας. Πολίτης – πολιτικός; Ασος. Πολίτης – χωροφύλακας; Ξανά άσος.

Τι γίνεται όμως στο μεγάλο ντέρμπι πολιτικός – χωροφύλακας; Από τη μια έχουμε ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αρα λαομίσητο. Γνωρίζουμε όμως αν ο Κίμων είναι φιλομνημονιακός; Γιατί αν δεν είναι, τότε το άδικο το έχουν οι χωροφύλακες που – ως γνωστόν – είναι όλοι «γουρούνια – δολοφόνοι». Αν τώρα στη θέση του Κουλούρη βρισκόταν κάποιος – πολιτικός, τραγουδιστής, άνκορμαν – που «αντιστέκεται» (γενικώς), οι αντιδράσεις θα ήταν διαφορετικές. Πολλοί θα μιλούσαν για κρατική αυθαιρεσία, για πραιτωριανούς που εξάντλησαν την αυστηρότητά τους, για κάποιον που πλήρωσε τις «αντισυστημικές» του πεποιθήσεις, για ένα ακόμη θύμα της «χούντας». Αν πάλι στο τιμόνι βρισκόταν κάποιο πρωτοκλασάτο νυν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου, οι ίδιοι που ανέφερα παραπάνω θα απαιτούσαν την παραδειγματική τιμωρία του, μιλώντας για αγχόνες και λαϊκά δικαστήρια στο Σύνταγμα. Ο Κουλούρης τη γλίτωσε με μερικά χιουμοριστικά σχολιάκια για το eye liner το οποίο – φέρεται – να φοράει…