Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το PSI, ο Αμαντέου Αλταφάζ αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και στο Διεθνή Οργανισμό Τραπεζών IIF και την οποία η Επιτροπή «απλώς παρακολουθεί», τηρώντας τακτικές επαφές και με τις δύο πλευρές των συνομιλιών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Αλταφάζ υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Ρεν, έχει εκφράσει την ελπίδα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, σύντομα και εγκαίρως, στο πλαίσιο της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ύψος της δεύτερης δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα, ο Α. Αλταφάζ δεν απάντησε, διευκρινίζοντας ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί η συμφωνία του PSI. «Οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση του δεύτερου προγράμματος, θα ήταν πρόωρη», είπε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν. 

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει», μεγάλο μέρος της οποίας αφορά τεχνικά θέματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από