«Είναι πολύ κρίσιμες οι μάχες που δίνει η χώρα μας, να κλειδώσουμε μια ιστορική συμφωνία που κάναμε πριν από λίγους μήνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», μια συμφωνία που, όπως υποστήριξε, θα άρει πολύ σημαντικό βάρος από τον ελληνικό λαό, αλλά θα δημιουργήσει και τις βάσεις κοινωνικής συνοχής, «για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έχει ο πιο αδύναμος πολίτης στη χώρα» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα, τόνισε: «Χρειάζεται η συμβολή όλων των κομμάτων χωρίς δεύτερες σκέψεις, για να στηριχθεί το έργο της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, απάντησε ότι είναι πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα τα όσα του είπε ο κ. Παπανδρέου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να αναφερθεί στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

«Χρειάζεται να συνεργαστούμε στενά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς μικροσκοπιμότητες, να τις αφήσουμε αυτές στο πλάι, να υπηρετήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο, να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, να τις δικαιώσουμε αυτές τις θυσίες, κάνοντας το καλύτερο» δήλωσε.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν και για τις διεθνείς εξελίξεις, την εφαρμογή του προγράμματος και «την ανάγκη να στηρίξουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικές δυνάμεις και βέβαια εκείνες οι δυνάμεις που συνεργάζονται στην κυβέρνηση αυτή της εθνικής συνευθύνης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».