Ο Γιάννης Σιδεράκης αποδείχτηκε… ατσάλι αποκρούοντας δύο πέναλτι (Λέτο, Καραγκούνη), δεν νικήθηκε ούτε από τον Μπίερσμιρ, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και χάρισε την πρόκριση στις 8 του Κυπέλλου στον Πανιώνιο. Εγκλημα και τιμωρία για τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε με 4-3 στα πέναλτι (0-0 το σκορ), καθώς όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, έμεινε νωρίς εκτός της διοργάνωσης.

Οι 2.000 οπαδοί του Πανιωνίου το γιόρτασαν μπαίνοντας στο γήπεδο και σήκωσαν στα χέρια τους παίκτες.

Ο 24χρονος τερματοφύλακας του Πανιωνίου, που ήρθε φέτος στον Ιστορικό, κατάφερε να κλέψει τη δόξα και την πρόκριση από τον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε σε πολλές φάσεις όρθιο τον ΠΑΟ.

Ακόμη και στα πέναλτι, έπιασε πέναλτι του Σάμαρη, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε αποκρούσει την μπάλα σε δύο τετ α τετ με τον Κούτσι!

Ο Σιδεράκης που στην αρχή της καριέρας του ήταν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ήρθε το καλοκαίρι στον Πανιώνιο, όμως έδειξε ότι έχει τα κότσια και την ικανότητα να γράψει τη δική του ιστορία. Νίκησε τον Λέτο στο πιο κρίσιμο πέναλτι, που θα έδινε την πρόκριση στους Πράσινους, ενώ ήταν σταθερός σε όλο τον αγώνα, αν και τυχερός στην παράταση (αστόχησε σε κενό τέρμα ο Λέτο στο 93′)! «Διάλεξα μία γωνία, ήμουν τυχερός και απέκρουσα», είπε ο Σιδεράκης.

Στην παράταση ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, όμως αποδείχτηκε λάθος η επιλογή του Φερέιρα να κρατήσει στον πάγκο τον Κλέιτον που είναι ο παίκτης που μπορούσε να αξιοποιήσει τους επιθετικούς.

Η απουσία του από τον χώρο του κέντρου ήταν εμφανής και έλειψαν οι πάσες του στους επιθετικούς.

Ακόμη κι όταν πέρασαν όμως οι πάσες από τους Λέτο και Κουίνσι στον Τοτσέ, ο Ισπανός τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων…

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε πολύ καλή απόδοση σήμερα και πιστεύω πως έστω και στα πέναλτι που είναι θέμα ψυχολογίας, καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή», τόνισε ο προπονητής του Πανιωνίου Ακης Μάντζιος, που «πνίγηκε» στις αγκαλιές των φίλων της ομάδας του.

Ο Φερέιρα μίλησε για τιμωρία, ωστόσο υποστήριξε ότι ο «Παναθηναϊκός δεν το άξιζε να αποκλειστεί. Είμαστε θλιμμένοι. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο».

πιο φρεσκοσ

Ο Πανιώνιος στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε πιο φρέσκος από τον Παναθηναϊκό. Σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Μάντζιο, με δυνάμεις, έβγαλε πολλές φαρμακερές αντεπιθέσεις όμως ο Καρνέζης είπε «όχι» δύο φορές στον Κούτσι.

Αλλη μία φορά ο Σιμάο έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Σκέμπρι μαζί με τον Αμπντουλάγιεφ, τον Σάμαρη, τον Ρόβα και τον Ομο του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν σπουδαία δουλειά στο κέντρο.

Πέναλτι: Καραγκούνης, απέκρουσε ο Σιδεράκης. Σάμαρης, απέκρουσε στην ίδια γωνία τη δεξιά του ο Καρνέζης. Κουίνσι 1-0. Τσότσαλιτς 1-1. Ρούντολφ 2-1. Σκέμπρι άουτ. Κατσουράνης 3-1. Γουνδουλάκης 3-2. Λέτο, απέκρουσε ο Σιδεράκης. Σιόβας 3-3. Μπίερσμιρ οριζόντιο δοκάρι. Ομο 3-4.

n Ο Κάκος δεν άφησε τον Λέτο να χτυπήσει το κόρνερ και σφύριξε λήξη στο πρώτο κομμάτι της παράτασης και του έδειξε κίτρινη (πέταξε την μπάλα).

Κίτρινες: Σκέμπρι, Σπυρόπουλος, Ρόβας, Κατσουράνης, Τοτσέ, Ζέκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κβιρκβέλια, Ομο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (86′ Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόβας (94′ Κούρντι), Σκέμπρι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βιτόλο (105′ Μαρίνος), Τοτσέ (80′ Ρούντολφ), Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα (91′ Καραγκούνης), Μπίερσμιρ, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

n Δεν υπάρχει πρόταση για Λέτο, υποστήριξαν από τον Παναθηναϊκό (για Νάπολι).